Banner Before Header

Missä kaikkialla pääsee nyt treenaamaan kuntosalille? Katso tästä oman maakuntasi tilanne

Kuntosalien avaaminen on puhuttanut viime viikkojen aikana.

Hallituksen koronaministeriryhmä päätti perjantaina ohjata alueita ottamaan kaikki tartuntatautilain 58 mukaiset rajoitukset käyttöön, mikä käytännössä tarkoittaa sisätilojen sulkemista.

Aluehallintovirastoilla (avi) on mahdollisuus sulkea sekä kunnan kuntosalit että yksityiset kuntosalit tartuntatautilain nojalla.

Avien tekemät päätökset perustuvat aina alueelliseen tautitilanteeseen, minkä vuoksi alueiden päätökset voivat olla erilaisia ja koskea eri tiloja. Kunnat ovat vastuussa oman alueensa tartuntatautien ehkäisystä, eli kunta voi sulkea omia liikuntatilojaan tai rajoittaa niiden käyttöä, vaikka alueella ei olisi voimassa avin päätöstä asiasta.

Katso alta olevasta listasta maakuntasi tilanne.

Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa

Kaikki liikuntatilat, kuten kuntosalit, ovat kiinni.

Satakunta ja Varsinais-Suomi

Kuntosalit ovat auki.

Turun hallinto-oikeus on väliaikaisesti keskeyttänyt Lounais-Suomen avin sulkemispäätöksen kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin. Eli tällä hetkellä sulkemispäätös ei koske kuntosaleja Varsinais-Suomessa tai Satakunnassa.

Kunnat voivat kuitenkin omalla päätöksellään sulkea saleja.

Pirkanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Pirkanmaalla osa Tampereen kaupungin kuntosaleista (siirryt toiseen palveluun) saivat avata ovensa lauantaina. Pirkanmaalla myös kaikki yksityiset salit saavat olla auki.

Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla salit ovat auki. Kunnat voivat kuitenkin omalla päätöksellään sulkea saleja.

Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo

Kuntosalit ovat auki, mutta niiden on suljettava joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat. Treenaaminen kuntosaleilla on sallittua.

Kunnat voivat kuitenkin omalla päätöksellään sulkea saleja.

Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa

Kuntosalit ovat auki. Kunnat voivat kuitenkin omalla päätöksellään sulkea saleja.

Lappi

Kuntosalit saavat olla auki. Kunnat voivat kuitenkin omalla päätöksellään sulkea saleja.

THL: kuntosalit vähäisen riskin luokassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on arvioinut, (siirryt toiseen palveluun) että yksilöurheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat kuuluvat vähäisen riskin tilanteisiin.

THL:n mukaan vähäisen riskin tilanteissa koronavirustartunnan ja taudin leviämisen todennäköisyys on pieni. Tällaisissa tilanteissa kontaktit ovat tyypillisesti lyhytkestoisia. Tartuntariski pienenee sisätiloissa ilmanvaihdolla, maskeilla, hyvällä käsihygienialla ja ruuhkien välttämisellä.

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta tiistaihin kello 23:een saakka.

Lue myös:

Source Link yle.fi