Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ffca5cd5e45bad3283117025ffe1ecc1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mistä sinä muistat Loirin parhaiten? Äänestä 11 vaihto­ehdosta – Uutisalue

Mistä sinä muistat Loirin parhaiten? Äänestä 11 vaihto­ehdosta

Elokuun 10. päivä menehtynyt viihdetaiteilija Vesa-Matti Loiri, 77, teki monipuolisen uran niin muusikkona kuin näyttelijänäkin.

Suomalaisten mieliin ovat jääneet ikimuistoisesti roolit Uuno Turhapurona, Jean-Pierre Kuselana ja Nasse-setänä. Ensimmäisen ja kiitellyn suorituksensa Loiri teki valkokankaalla elokuvassa Pojat (1962), ja hänen varsinaisena läpimurtonaan pidetään vuoden 1967 elokuvaa Lapualaismorsian.

Draamarooleista moni muistaa Euran Daltoneista kertovan Pahat pojat -elokuvan, jossa Loiri nähtiin skitsofreniaa sairastavana Jouko-isänä eli Jokke-pappana. Katsoja­menestystä nauttineessa Tie pohjoiseen -elokuvassa Loiri puolestaan nähtiin isänä, joka kohtasi poikansa pitkän ajan jälkeen.

Pitkän uransa aikana Loiri ilahdutti yleisöä myös musiikillaan. Hän lauloi suomalaisia iskelmiä ja tulkitsi Eino Leinon runoihin sävellettyjä lauluja. Näistä moni muistaa parhaiten Nocturnen ja Lapin kesän.

Radioaalloille ovat jääneet soimaan myös hitit Hyvää puuta ja Tuomittuna kulkemaan.

Mainitsematta ei voi jättää myöskään Loirin panosta joululaulujen tulkitsemisessa. Artisti kiersi Suomea monina vuosina perinteisten joulukonserttiesitysten tiimoilta ja lauloi koskettavalla tavalla jouluklassikkoja, kuten Sydämeeni joulun teen ja Heinillä härkien kaukalon.

Mikä Loirin tuotannosta on jäänyt parhaiten mieleesi? Äänestä nyt.

Source Link is.fi