Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_103c767cde984a75901093e0765b19f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Muumilaakso-sarjassa vihdoin mukana lempihahmo, joka diskattiin tylysti maailmalla – näin kävi Kate Winsletin ja Will Ferrellin äänirooleille – Uutisalue

Muumilaakso-sarjassa vihdoin mukana lempihahmo, joka diskattiin tylysti maailmalla – näin kävi Kate Winsletin ja Will Ferrellin äänirooleille

Maailmalla menestystä niittäneen Muumilaakso-animaatiosarjan odotettu kolmas alkaa TV2-kanavalla ja Areenassa 3. lokakuuta.

Kausi on ehditty jo palkita muun muassa New Yorkin kansainvälisillä lasten elokuvafestivaaleilla, jossa yleisö äänesti sen keväällä vuoden parhaaksi lastenohjelmaksi. Nyt saadaan mukaan myös lisää hahmoja, kuten suomalaisten rakastamat Haisulin ja Niiskun.

Miksi Haisuli saapuu mukaan vasta nyt?

– Tästä aiheesta piti käydä kansainvälisiä keskusteluja, sillä Haisulia ei aluksi pidetty Muumilaaksoon sopivana hahmona. Olikin välillä hauska kuunnella perusteluita siitä, kuinka tätä haisevaa, karvaista hahmoa ei ymmärretty maailmalla, ohjelman luoja Marika Makaroff naurahtaa.

– Onneksi hahmo meni lopulta läpi. Haisulin oma jakso kolmannella kaudella on aivan huikean hauska.

Haisulia ei aluksi hyväksytty mukaan sarjaan.

Haisulin suomalaiseksi ääninäyttelijäksi on pestattu Santeri Kinnunen, ja Niiskuna on räppäri-näyttelijä Deogracias Masomi.

Englanninkieliseen versioon Haisuliksi kaavailtiin aluksi Hollywood-koomikko Will Ferrelliä.

– Yritimme saada hänet, sillä hän olisi ollut aivan loistava Haisuli, mutta hän oli vähän liian kallis. Unelmamme on silti saada hänet vielä johonkin muumirooliin jonain päivänä, Makaroff sanoo.

– Muumit ovat hänelle tuttuja ruotsalaisen vaimon kautta.

Haisuliksi pestattiin lopulta kanadalaiskoomikko Mike Wilmot.

Muumilaakson aiemmat ääninäyttelijät ovat pysyneet pääosin samoina, mutta aikataulusyistä englanninkielisen version näyttelijöistä maailmantähdet Kate Winslet (Vilijonkka) ja Taron Egerton (Muumipeikko) eivät jatka kolmannella kaudella.

– Kate on kova muumifani ja hän tykkäsi tehdä tätä sarjaa kovasti. Häntä harmitti todella, ettei hän päässyt tällä kertaa mukaan.

– Tämä ei tarkoita sitä, että hän lähtisi kokonaan muumituotannoista pois. Hän on hyvin myötämielinen kaikkea tulevaa tuotantoa kohtaan, Makaroff vihjaa.

Englanninkielisenä Muumipeikkona on nyt Jack Rowan (mm. Peaky Blinders). Maailmantähdistä myös muun muassa Rosamund Pike (Muumimamma) ja Jennifer Saunders (Mymmeli) jatkavat sarjassa normaalisti.

Suomalaisversion rooleissa ovat edelleen Joonas Nordman (Muumipeikko), Satu Silvo (Muumimamma), Ville Haapasalo (Muumipappa), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Kiti Kokkonen (Pikku Myy), Olavi Uusivirta (Nuuskamuikkunen) ja Markku Haussila (Nipsu).

Makaroff kertoo, että kolmas kausi on entistä vauhdikkaampi, ja tarinoilla on enemmän pohjaa.

– Tämä kausi on oma lempparini, vaikka sen tekemisessä olikin rutkasti haasteita, Makaroff kertoo.

Haasteita riitti, sillä pandemia sotki kansainvälisen prosessin täysin.

– Aloitimme tekemisen juuri, kun koronapandemia alkoi. Teimme sarjaa lopulta 47 eri etätyöpisteessä ympäri maailman, kun ihmiset eivät päässeet liikkumaan mihinkään.

Esimerkiksi Rosamund Pike kuvasi samaan aikaan Amazonin jättisarjaa The Wheel of Time Prahassa, ja tekijöiden eri lokaatiot aiheuttivat paljon haasteita.

– Olihan se aikamoinen rutistus jo teknisestikin, kun kaikki työskentelivät vain verkon välityksellä. Ohjaaja oli samaan aikaan Englannissa, piirtäjä Kanadassa ja leikkaaja Ranskassa. Eräskin työntekijämme teki äänitestejä kotinsa suihkukopissa patjan päällä.

Emmy-ehdokkaanakin ollutta sarjaa esitetään lähes 70 maassa ympäri maailmaa, kuten Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Japanissa ja Kanadassa.

– Sarja on todella suosittu esimerkiksi Saksassa, Japanissa ja muun muassa Portugalissa. Maailmalta on tullut tosi hyvää palautetta, ja Englannissa fanit järjestävät jopa omia katselutapahtumia.

Aiempi 30 vuoden takainen Muumilaakson tarinoita -animaatiosarja (1990–1992) pyöri televisiossa nykyisen Muumilaakso -tuotannon alkamisen aikaan enää kahdessa maassa, Suomessa ja Etelä-Koreassa.

Gutsy Animationsin Ylelle tuottama suomalais-brittiläinen Muumilaakso-animaatio on kallis. Kansainvälisen suursatsauksen kahden ensimmäisen tuotantokauden budjetti oli 21 miljoonaa euroa, joka teki projektista tuolloin kalleimman suomalaisen tv-tuotannon.

– Hintavien tuotantojen osalta menee aikaa, että ne maksavat itsensä takaisin. Ei tällä mitään nopeita voittoja saada, mutta tämä vaikuttaa positiivisesti koko muumibrändin kasvuun. Uskomme, että brändi vain kasvaa entisestään maailmalla, Makaroff sanoo.

Tove ja Lars Janssonin alkuperäisiin tarinoihin perustuvan sarjan kolmannella kaudella mukaan on otettu aiempaa enemmän Toven ja Larsin sarjakuvien kertomuksia.

Muumilaakso maanantaina 3.10. alkaen TV2 klo 18.00 ja Yle Areena.

Source Link is.fi