Myytinmurtajat-tähdestä yliopiston professori Lappeenrantaan – saapuu Suomeen tällä viikolla

Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman on nimitetty Lappeenrannan LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi tänään 15. marraskuuta alkaen. Määräaikainen tehtävä jatkuu viisi vuotta 14. marraskuuta 2026 saakka.

– Nimitys on minulle suuri kunnia. On mukavaa, että voin käyttää teknologia- ja liiketoimintakokemustani LUTin hyväksi. Odotan jo innolla tulevia projekteja ja haasteita, Hyneman kommentoi yliopiston tiedotteessa.

Hyneman vierailee Lappeenrannan kampuksella 16.–19. marraskuuta ja pitää ensimmäisen luentonsa torstaina 18. marraskuuta.

Hyneman on toiminut LUT-yliopiston kunniatohtorina vuodesta 2017 lähtien. Hänen mukaansa on nimetty Lappeenrannan kampuksella sijaitseva J. Hyneman Center (JHC), jossa opiskelijat voivat tuottaa uusia ideoita ja ratkaisuja ongelmiin sekä rakentaa ja testata prototyyppejä. Verstas on avoinna kaikille LUT-konsernin opiskelijoille ja työntekijöille.

Hyneman nimitettiin LUT-yliopiston kunniatohtoriksi vuonna 2017.

Hyneman on osallistunut aktiivisesti JHC-pajan toimintaan sen perustamisesta lähtien. Hän on muun muassa ollut mukana valitsemassa pajassa käytettävää teknologiaa, ohjannut opiskelijoiden projekteja sekä osallistunut esimerkiksi sähköisen ratakilpamoottoripyörän ja uusia opetusmahdollisuuksia luovan Telepresence-laitteen suunnitteluun yhdessä LUTin opiskelijoiden kanssa.

– Työelämäprofessorina aion kannustaa opiskelijoita innovatiivisuuteen ja tukea uusien innovaatioiden syntymistä JHC:ssä. Toivottavasti pääsen osallistumaan laajemminkin yliopiston toimintaan. Esimerkiksi ympäristöasiat ja erilaiset liikkumiseen tarkoitetut laitteet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Olen todella ilahtunut siitä, että minulla ja LUTilla on paljon yhteisiä kiinnostuksenkohteita, Hyneman toteaa.

– Kaikkea ei voi kuitenkaan tietää etukäteen, koska kyse on innovaatiotoiminnasta. Yhteistyötäni LUTin kanssa ei siis ole syytä rajata liian tarkalla tavoitteiden määrittelyllä. Jotta voimme olla vaikuttavia, tarvitsemme ajattelua sekä laatikon ulko- että sisäpuolelta, Hyneman lisää.

Hyneman (vas.) teki kollegansa Adam Savagen kanssa Myytinmurtajat-ohjelmaa yli 10 vuotta.

Parhaiten Hyneman tunnetaan Myytinmurtajat-sarjasta, jonka tuottaja ja juontaja hän oli. Hän teki ohjelmaa kollegansa Adam Savagen kanssa 15 tuotantokautta vuosina 2003–2016.

Sarja kuvattiin Hynemanin M5 Industries -yrityksen tiloissa. Tila toimii nykyään hänen yksityisenä tutkimus- ja tuotekehityslaitoksenaan.

San Franciscossa asuva Hyneman on rakentanut erikoistehosteita moniin tunnettuihin elokuviin ja tehnyt yhteistyötä useiden USA:n kansallisten organisaatioiden ja erilaisten yritysten kanssa.

Source Link is.fi