Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_796bea4839c9b0a6c79298e47f1f06ab, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin Matti Röngän viimeiseen uutis­lähetykseen suhtauduttiin – katsojilla yksi­mielinen reaktio – Uutisalue

Näin Matti Röngän viimeiseen uutis­lähetykseen suhtauduttiin – katsojilla yksi­mielinen reaktio

Matti Röngän poistuminen tv-ruuduista herättää ihmisissä paljon tunteita.

Ylen pitkäaikainen uutisankkuri Matti Rönkä juonsi viimeisen uutislähetyksensä Yle TV1:llä puoli yhdeksältä alkaen 28. helmikuuta keskiviikkona.

64-vuotias Rönkä jäi eläkkeelle. Yle uutisoi eläkkeestä 26. helmikuuta.

– Hyvät ihmiset, tämä on viimeinen uutislähetykseni. Nöyrä kiitos, että olen saanut tätä työtä tehdä. Ja vapaasti, mikään sortovalta ei sitä vahdi tai estä, se ei ole ollenkaan itsestäänselvää. Ja Kalevalan päivänä, puhumme omalla kielellä. Tätä pitää vaalia, näkemiin, Rönkä sanoi samalla, kun taustalla pyöri videopätkiä hänen urastaan.

Matti Rönkä vietti viimeistä työpäivää Ylen toimituksessa 28. helmikuuta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Rönkä on ollut yksi Ylen suosituimmista ankkureista. Hän saa paljon kiitosta pitkästä urastaan sosiaalisessa mediassa. X:ssä moni ihailee Röngän vankkumatonta journalistin työtä.

– Kiitos Matti Rönkä. Seuraaminen jatkuu, koska olet huippu ja kirjoitatkin hemmetin hyvin, eräs kommentoi X-palvelussa pian uutislähetyksen jälkeen.

– Kyllä Matti Rönkä hyvin sanansa laittoi ja arvokkaan viestin oli miettinyt katsojille. Suuret kiitokset arvostetulle uutisankkurille ja toimittajalle, joka on ollut televisiohahmona mukana elämässä vuosikymmenet, toinen kommentoi palvelussa.

Monet arvostivat nimenomaan Röngän viimeistä puheenvuoroa, jossa hän viittasi kiristyneeseen maailmantilanteeseen.

– Hieno kantaa ottava loppupuhe Matti Rönkä. Kiitos ja tervetuloa tänne katsomon puolelle, yksi lisää.

– Näihin sanoihin päättyi Matti Röngän uutisankkurin ura. Rönkä on kyllä oikeassa siinä ettei ole itsestäänselvyys, että saa kuunnella uutisia omalla äidinkielellä ja vieläpä vapaassa maassa. Se on kuulkaas tuossa rajan takana ihan eri juttu, eräs sanoo X:ssä.

Myös anonyymissa Jodel-palvelussa Rönkä saa runsaasti kiitosta.

– Kiitos Matti Rönkä ihan kaikesta. Olen tuntenut oloni aina turvalliseksi vaikka maailmalla asiat ollut huonosti, kun olet niistä kertonut, eräs sanoo Jodelissa.

– Kiitos ja mukavia eläkevuosia, Matti Rönkä, toinen kommentoi.

Matti Rönkä aloitti Ylen uutisankkurina 2000-luvun alussa. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Matti Rönkä aloitti uransa Ylellä uutispäällikkönä vuonna 1990. Hän siirtyi uutisankkurin hommiin kymmenen vuotta myöhemmin. Viidellä vuosikymmenellä uutisten parissa työskennellyt Rönkä on kokenut urallaan niin Estonian uppoamisen kuin Thaimaan tsunaminkin.

Lue lisää: Matti Rönkä paljastaa eläkesuunnitelmansa – tällaiset jäähyväiset on tv:ssä luvassa

– Estonia oli ensimmäinen suuronnettomuus, josta huomasi, kuinka se läpäisee uutishaarniskan ja suojapuvun, joka meillä kaikilla on. Suurin osa asioita on sellaisia, että ne kilpistyvät siihen suojamuuriin. Sitten hoksaa myöhemmin ajatella, että jaahas, vaikuttaako tämä minun elämääni, Rönkä kertoi IS:lle eläkeuutisen jälkeen.

Rönkä kertoi aikovansa seurata eläkkeelläkin, mutta ei aivan niin velvollisuudentuntoisesti.

– Joka päivä olen katsonut puoli yhdeksän uutiset vaikka sitten Yle Areenasta ja lukenut päivän lehden tarkistuksena, niin ehkä se vähän heikkenee, mutta ilman muuta tulen asioita seuraamaan.

Source Link is.fi