Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_274854f2f801eb826d17ea83112b0542, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin Vesa-Matti Loirista tuli näyttelijä: ”Minulle sanottiin, että et nyt pääse” – Uutisalue

Näin Vesa-Matti Loirista tuli näyttelijä: ”Minulle sanottiin, että et nyt pääse”

Vesa-Matti Loiri kertoi Ilta-Sanomien historiafestivaalin yhteydessä syyskuussa 2017, miten hän aikoinaan päätyi näyttelijäksi.

– Se oli sellainen salainen haave. Kävimme veljeni kanssa hyvin paljon elokuvissa. Usein katsottuamme ne näyttelimme ne sitten kotipihalla vielä uusiksi, Loiri totesi tuolloin Sanomatalon lavalla.

Loirin kotiin tuli Elanto-lehti, jonka ilmoituksessa eräänä päivänä etsittiin nuoria kykyjä nuorisomusikaaliin. Hän päätti pyrkiä mukaan veljensä kanssa.

Bill Haley oli silloin tullut silloin vähän aikaisemmin, ja lauloimme rockia. Meidät hyväksyttiin. Sitä musikaalia esitettiin parikymmentä kertaa, ja yhtä näistä esityksistä oli katsomassa Mikko Niskanen. Hän pyysi minut Pojat-elokuvan koekuvaukseen.

Loiri sai elokuvasta Jaken roolin, joka oli hänen mielestään ehdottomasti tarinan mielenkiintoisin.

– Sitten Mikko sanoi, että pyri teatterikouluun, ja minä pyrin. Olin aika nuori, olin 17. Minulle sanottiin, että et nyt pääse ja pyri uudestaan. Sitten pyrin uudestaan ja pääsin. Siitä se lähti, Loiri kertasi.

Vesa-Matti Loiri lavalla, kun Ilta-Sanomat juhli 100-vuotiasta Suomea Sanomatalon yleisötilaisuudessa 7. syyskuuta 2017.

Loiri oli myös urheilumies henkeen ja vereen. Kun hän pääsi teatterikouluun, hän ei pystynyt kolmeen vuoteen katsomaan jalkapalloa.

– Se oli niin surullinen asia minulle, kun en yksinkertaisesti ehtinyt. Piti illalla olla teatterissa avustamassa, että sai vähän rahaa. Päivällä olin koulussa, niin jalkapallo loppui. Sitten pääsin koulusta Helsingin kaupunginteatteriin ja olin siellä kolme vuotta.

Sen jälkeen Loiri aloitti freelancerina.

– Sitten tuli aikaa ja aloin pelata uudestaan jalkapalloa ja pelasin mestaruussarjassa asti ja jääkiekkoa kakkosdivisioonassa.

Loiri tunnettiin myös laulajana. Mies ei kuitenkaan osannut sanoa, mistä hän haluaisi, että häntä arvostetaan eniten.

– En voisi olla pelkästään koomikko tai pelkästään teatterinäyttelijä tai tehdä elokuvaa.

– Kameran kanssa olen aika sinut. Olen tehnyt eniten elokuvia Suomessa. Minulle joku elokuvatieteilijä sanoi näin.

Source Link is.fi