Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8b58936c1d079a51165340306bac725c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nainen järkyttyi: vaihdevuodet iskivät jo 33-vuotiaana – Uutisalue

Nainen järkyttyi: vaihdevuodet iskivät jo 33-vuotiaana

Vaihdevuodet voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, myös psyykkisiä. Joskus ne alkavat yllättävän nopeasti.

– Vaihdevuosiin liittyy paljon kielteistä hämmennystä ja häpeää. Siihen olisi aika tulla muutos, tuumaa pian 50 vuotta täyttävä televisiopersoona Myf Warhurst, joka haluaa tietää, mitä naisten elimistössä tapahtuu vaihdevuosien aikana.

Hänestä vaihdevuodet ovat liian vaiettu elämänvaihe. Lämminhenkisessä ja informatiivisessa australialaisohjelmassa Warhurst syventyy viihdyttävästi aiheen äärelle jututtamalla asiantuntijoita ja tutkimalla erilaisia apukeinoja. Mukana on myös kiinnostavia henkilökohtaisia kokemuksia.

Vaihdevuosistaan kirjan kirjoittanut Alison Brahe-Daddo haluaisi arkipäiväistää aihetta. Hän kertoo psyykkisten oireidensa olleen pelottavia.

– Tuli ensimmäistä kertaa sellaisia ajatuksia, että perheellä ja koko maailmalla olisi parempi ilman minua, Brahe-Daddo kuvailee.

Osalle tulee vaikeitakin oireita, eikä kaikkea osata aina yhdistää heittelehtiviin hormonitasoihin.

Tricia Quek odotti vauvan jälkeisiä kuukautisia pitkään ja meni sitten lääkärille, joka kertoi yllättävän asian.

Tricia Quek sai 33-vuotiaana täysin yllättäen kuulla elimistönsä alkaneen jo siirtyä vaihdevuosiin, kun hänellä todettiin munasarjojen toiminnan ennenaikainen hiipuminen. Kolmas lapsi oli ollut suunnitteilla. Quek on kiitollinen siitä, että ehti saada kaksi lasta ennen ratkaisevaa käännettä.

Itsessään muutoksia huomannut Warhurst käy lääkärissä kartoittamassa oman tilanteensa ja saa tietää olevansa esivaihdevuosissa. Kosketuspintaa vaihdevuosiin haetaan niin symbolisesta luontokävelystä rehevän vesistön ja kuivan hiekkamaaston maisemissa kuin saunomisestakin.

– Saunan lämpö hikoiluttaa samalla lailla kuin kuuma aalto, Warhurst selittää saunakokeiluaan.

Prisma: Totuus vaihdevuosista tiistaina 16.4. TV1 klo 19.00

Source Link is.fi