Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1dcebc7ef50f63bdc7293ddb37172bf9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näyttelijä Ryan Grantham, 24, ampui äitinsä: tuomittiin elinkautiseen – näin hyytävät tapahtumat etenivät – Uutisalue

Näyttelijä Ryan Grantham, 24, ampui äitinsä: tuomittiin elinkautiseen – näin hyytävät tapahtumat etenivät

Entinen lapsitähti Ryan Grantham, 24, on tuomittu elinkautiseen vankeuteen, kertovat People, Deadline ja CBC. CBC:n mukaan Grantham voi hakea ehdonalaiseen istuttuaan 14 vuotta tuomiostaan.

Muun muassa Netflixin Riverdale-hittisarjasta ja Neropatin päiväkirja -elokuvasta tuttu kanadalaisnäyttelijä ampui äitinsä Barbara Waiten maaliskuussa 2020 perheen kotona Squamishissa.

Näyttelijän asianajajan mukaan Grantham oli kärsinyt mielenterveysongelmista, käyttänyt päihteitä ja katsonut ennen ampumista viikkojen ajan väkivaltaisia videoita pimeästä verkosta, eli darkwebistä.

Oikeudessa kuultiin Deadlinen mukaan, että Grantham oli kuvannut äitinsä ampumisen jälkeen videon, jossa hän tunnustaa tekonsa. Hänen kuvaillaan paenneen perheen kodista seuraavana päivänä sekavassa mielentilassa. Mukanaan hänellä oli useita aseita.

Oikeudessa kuultiin myös, että Grantham oli kirjoittanut päiväkirjaansa merkintöjä, joissa hän suunnitteli kouluampumista ja Kanadan pääministerin Justin Trudeaun ampumista.

Deadline kertoo, että sekavassa mielentilassa ollut näyttelijä oli sanonut ampuneensa äitinsä, koska ei halunnut äidin näkevän uutisista, että hänen poikansa on syyllistynyt kouluampumiseen.

CBC:n mukaan aseistautunut Grantham oli matkalla Simon Fraserin yliopistoon, kunnes hän muutti mielensä ja suuntasi poliisiasemalle.

– Tapoin äitini, Grantham oli todennut poliiseille.

Grantham itse sanoi oikeudessa, ettei hän osaa selittää tapahtunutta.

– En pysty selittämään tai perustelemaan tekojani, Grantham sanoi.

– On tuskallista ajatella, kuinka olen heittänyt elämäni hukkaan. Kaiken kauheuden keskellä anteeksipyyntö tuntuu turhalta. Olen syvästi pahoillani, hän sanoi.

Peoplen mukaan Granthamin sisko Lisa Grantham piti oikeudessa tunteikkaan puheenvuoron, jossa hän kuvaili perheen pelkäävän sitä hetkeä, jolloin Grantham vapautetaan vankilasta. Sisko kuvaili heidän äitinsä sairastaneen syöpää, eikä hänellä ollut mitään mahdollisuutta puolustautua.

– Hänen vointinsa oli heikko ja Ryan ei antanut hänelle mitään mahdollisuutta puolustautua. Me pelkäämme hänen vapautumistaan, Lisa Grantham sanoi.

Source Link is.fi