Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_013218643bed52f685e12415da519c6e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Netflixin yllätyshitti Heartstopper teki 18-vuotiaasta tavisnuorukaisesta supertähden – Uutisalue

Netflixin yllätyshitti Heartstopper teki 18-vuotiaasta tavisnuorukaisesta supertähden

Kuka on tämä 18-vuotias Joe Locke , joka näyttelee Charlieta Netflixin välittömäksi hitiksi nousseen Heartstopper-sarjan pääroolissa?

No, hän on hyvin tavallinen pienen Douglasin kaupungin kasvatti Mansaarelta Irlannin ja Britannian välistä. Locke opiskelee parhaillaan synnyinseudullaan Ballakermeenin lukiossa, eikä hänellä ole edes kovin kummoista näyttelijäkokemusta.

Miten ihmeessä hän sitten päätyi huippusuosittuun Netflix-sarjaan?

Locke valittiin osaan peräti 10000 henkilön joukosta. Rooliin saattoi hakea kuka tahansa, sillä koekuvaukset olivat kaikille avoimet.

Locke kertoo GQ-lehdessä, ettei arvannut lainkaan, että pienen budjetin pikkusarjasta tulee hitti. Sarja oli Suomen Netflixissäkin neljä viikkoa kymmenen katsotuimman joukossa huhti-toukokuussa.

– Kun palautetta alkoi tulvia, olimme yhtäkkiä, että vau, emme odottaneet tätä, Locke kertoo.

Joe Locke yllättyi äkkisuosiosta.

Brittikirjailija Alice Osemanin romaaniin perustuva tarina kertoo Locken näyttelemän ujon ja vähän erikoisen Charlie Springin ja hänen viereensä ensimmäisenä koulupäivänä istuvan suositun rugbypelaajan Nick Nelsonin (Kit Connor) suhteesta. Connor on nähty aiemmin muun muassa Rocketman-elokuvassa, jossa hän näytteli nuorta Elton Johnia.

Nämä 15-vuotiaat pojat opiskelevat englantilaisessa poikakoulussa, jossa Charlie ei kuulu koulun suosituimpiin henkilöihin, vaan viihtyy samankaltaisten, hieman nörttien kavereidensa kanssa.

–Kun luin käsikirjoituksen, olin häkeltynyt siitä, että sarjan hahmo on aivan kuin minä – vain introvertimpi versio minusta.

Charliella on sarjan alussa omasta mielestään suhde erään toisen oppilaan kanssa, mutta tämä ei halua kertoa suhteesta kellekään. Charlie pahoittaa jatkuvasti mielensä, koska välillä hänet torjutaan, välillä vedetään lähelle. Tähän tulee muutos.

–On niin voimaannuttavaa nähdä päähenkilöt sellaisina, jotka eivät häpeile tai pyydä anteeksi sitä, millaisia he ovat, Locke sanoo.

Heartstopperin päätähdet.

Sarja muistuttaa niin tunnelmaltaan kuin tarinaltaan vahvasti muutaman vuoden takaista hittisarjaa Normaaleja ihmisiä, joka kertoi niin ikään lukioikäisten rakkaudesta. Heartstopper toimii hyvin kaikenikäisille, sillä sarjan tunteet ovat suuria ja tapahtumat koskettavia. Nuorten elämänilo, lisääntyvä tietoisuus omasta seksuaalisuudesta ja rakkauden kaipuu ovat erityisen suuressa roolissa.

Sarjojen eroavuus on siinä, että heteroparin sijaan tällä kertaa seurataan kahta nuortamiestä, joiden suhde kehittyy pikku hiljaa.

Locke kertoo olevansa ylpeä ja iloinen siitä, miten upeasti sarja onnistuu kuvaamaan poikien välistä rakkautta.

– Charlie on todella hyväntahtoinen ihminen, ja itse havahduin sarjaa tehdessäni siihen, etten ole ollut omissa suhteissani aina yhtä rakastettava. Haluan oppia olemaan samanlainen kuin Charlie.

Heartstopper Netflix

Lue lisää uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 9.–15.6. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digilehden löydät täältä!

Tilaa Tv-lehti kotiisi täältä!

Source Link is.fi