Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c9154e5aa73cf1d78a602d37c6b69757, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nicolas Cage oli Hollywoodin huipulla, kunnes kaikki romahti – näin hänen uransa ja omaisuutensa tuhoutuivat hetkessä – Uutisalue

Nicolas Cage oli Hollywoodin huipulla, kunnes kaikki romahti – näin hänen uransa ja omaisuutensa tuhoutuivat hetkessä

Nicolas Cage menetti kaiken, mutta onnistui vuosien kärvistelyn jälkeen palaamaan takaisin parrasvaloihin.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 4. tammikuuta 2024. IS julkaise suosituimpia juttujaan uudelleen pääsiäisen tienoilla.

Kerran Nicolas Cage oli Hollywoodin kirkkain tähti, jolla tuntui olevan Midaksen kosketus. Rahaa virtasi ovista ja ikkunoista, kun yleisö riensi leffateattereihin katsomaan Cagen tähdittämiä spektaakkeleja. Sitten korttitalo romahti, ja Cagesta, 59, tuli varoittava esimerkki siitä, kuinka kovaa huipulta voi tulla alas.

Leaving Las Vegas (1995), The Rock – paluu helvettiin (1996), Con Air – lento vapauteen (1997) ja National Treasure – kansallisaarre (2004) ovat eräitä Cagen kassamagneetteja, jotka toivat hänelle uskomattoman omaisuuden.

Cage tienasi huippuvuosinaan 1996–2011 peräti 122 miljoonaa euroa. Vuosi 2009 oli Cagelle todellinen menestys, sillä pelkästään silloin hän tienasi 33 miljoonaa euroa.

Miljoonaomaisuus huumasi Cagen täysin. Varat hupenivat toinen toistaan erikoisempiin ja kalliimpiin esineisiin ja asuntoihin.

Parhaimmillaan Cage omisti yli 15 kotia ympäri maailmaa. Kenties erikoisin kiinteistö, jonka Cage on ostanut, on New Orleansissa sijaitseva asunto, joka kuului Madame LaLaurielle. Hän tappoi ja kidutti orjia asunnossa 1800-luvulla. ”Kirotuksi taloksi” kutsuttu asunto kustansi Cagelle 2,8 miljoonaa euroa vuonna 2006.

Olipa tähdellä oma saarikin Bahamalla, jonka hän osti osti 5,7 miljoonalla eurolla yksityiseen käyttöönsä. Saarelle hän hurautteli aika ajoin neljällä eri luksusjahdillaan.

Cagen kokoelman oudoin esine lienee ollut dinosauruksen pääkallo, jonka hän osti vuonna 2007 reilulla 200 000 eurolla. Hän voitti tuolloin huutokaupassa täpärästi toisen dinosauruskeräilijän, Leonardo DiCaprion.

Cage joutui lopulta luopumaan kallosta viranomaisten epäiltyä, että kallo oli alun perin varastettu kaivauksilta Mongoliasta.

– Annoin kallon pois, mutta en ole saanut siitä penniäkään takaisin. Joku huutokaupasta joutaisi telkien taakse, Cage marmatti.

Nicolas Cage oli uransa huipulla 90-luvulla. Con Airissa (1997) hän esitti ehdonalaisvankia, joka joutui keskelle panttivankidraamaa. Kuva: handout

Hänen huhutaan ostaneen niin hain, krokotiilin, mustekalan kuin käärmeitäkin. Lisäksi Cage on ostanut erittäin kookkaan valkoisen pyramidin mallisen haudan, jonne näyttelijä on kertonut haluavansa tulla aikanaan haudatuksi.

Cage on myös intohimoinen autoharrastaja. Hän on käyttänyt miljoonia takavuosikymmenten hienoimpiin autoihin, joita hän huhujen mukaan omisti 2000-luvun alussa peräti 50. Autokokoelman helmi oli 800 000 euron arvoinen Ferrari Enzo sekä yhdeksän Rolls Roycea. Moottoripyörätkin ovat kelvanneet näyttelijälle, sillä hän omisti tiettävästi niitäkin peräti 30 kappaletta.

Vuonna 2009 ongelmat alkoivat toden teolla, kun kiinteistökupla puhkesi. Se koitui Cagen kohtaloksi. Hänelle lävähti yli 5 miljoonan euron kiinteistöverot.

– Olin panostanut liikaa kiinteistöbisnekseen. Markkinat romahtivat, enkä päässyt ulos ajoissa, hän sanoi 60 Minutes -ohjelmassa.

Cagen mukaan syypäänä oli hänen taloudenhoidostaan vastaava manageri, joka syöksi hänet kohti talouskatastrofia. Näyttelijä kieltäytyi sitkeästi julistautumasta varattomaksi, vaikka velkataakka paisui jatkuvasti.

Julkisuudessa irvailtiin hänen epäonnelleen ja yksityiselämän haasteille.

– Velkojat ja verokarhu olivat perässäni, ja maksoin 20 000 dollaria kuukaudessa, että sain pidettyä äitini poissa mielisairaalasta, Cage kertasi ahdinkoaan GQ-lehdelle.

Cage joutui lopulta raha-ahdingossa jopa myymään rakkaita esineitä kokoelmistaan saadakseen taloutensa tasapainoon. Teräsmies-fanina tunnettu Cage luopui pitkin hampain kokoelmansa helmestä, sarjakuvalehti Action Comicsin ensimmäisestä numerosta. Hän nettosi siitä historialliset 1,8 miljoonaa euroa vuonna 2011.

Talouslehti Forbes on listannut Cagen yhdeksi kaikkien aikojen parhaiten tienaavista näyttelijöistä. Kuva: imageSPACE via ZUMA Press Wire/ MV Photos

Cage ryhtyi toimiin selättääkseen talouskurimuksensa. Hän takoi pikkubudjetin halpiselokuvia minkä kerkesi maksaakseen velkansa. Vaikeina vuosinaan hän teki uskomattomat 46 elokuvaa.

Hollywoodissa oltiin ihmeissään siitä, että Oscar-voittajan ura oli ajautunut pohjamutiin.

– Yhtäkkiä töitä ei vain tullutkaan, ja puhelin ei soinut, Cage sanoi GQ:lle.

Hän on kiistänyt, että olisi tehnyt elokuvia pelkästään rahan takia. Kun isot elokuvastudiot lakkasivat soittelemasta, hän sanoi yrittäneensä valita pikkubudjetin elokuvista sellaisia rooleja, joihin hänellä olisi jotain annettavaa.

– Luultiin, että minä en välitä työni jäljestä, mutta kyllä välitin, hän sanoi GQ-lehdelle.

Hollywood-tähden ura on ollut yhtä vuoristorataa, mutta fanit eivät ole Cagea hylänneet missään vaiheessa. Kuva: Isabelle Vautier

Viimeiset velkansa Cage maksoi Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka -elokuvasta (2022) saamallaan palkkiolla. Siinä Cage esittää fiktiivistä versiota itsestään. Elokuvassa Cage on uransa ehtoopuolella oleva elokuvatähti, joka lähtee rahan perässä vierailemaan superfaninsa syntymäpäivillä.

Elokuva hurmasi niin kriitikot kuin yleisönkin. Yhtäkkiä Cagen nimi oli taas kaikkien huulilla. Siitä alkoi miehen oma renessanssi.

Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka nosti Cagen uran pohjamudista vinhaan nousukiitoon. Kuvassa vierellä Pedro Pascal. Kuva: Katalin Vermes/Lionsgate

Tosin pitkään Cage ei aio nauttia uransa uudesta noususta. Tammikuussa 60 vuotta täyttänyt tähti nimittäin täräytti Hollywood Reporterin haastattelussa, että aikoo jäädä kohta eläkkeelle.

– Teen enää kolme tai neljä elokuvaa. Luulen että minulla ei ole enempää annettavaa leffojen suhteen, Cage laskeskeli.

Näyttelijän isä kuoli 75-vuotiaana. Cage sanoi, että samalla elinajanodotteella hänellä on jäljellä enää 15 vuotta.

– Mihin haluan ne 15 vuotta käyttää? On erittäin selvää, että haluan viettää aikaa perheeni parissa.

Vuonna 2023 ensi-iltansa saaneessa Renfield-elokuvassa Cage esittää kreivi Draculaa. Kuva: Universal Pictures / Skybound Entertainment / Zuma Press / MV Photos

Lue lisää: Nicolas Cage lopettaa uransa – kohta

Jos Cagen raha-asiat ovat olleet retuperällä, niin rakkauselämäkin on ollut melkoista pyörremyrskyä. Cage on ollut naimisissa viisi kertaa, ja hänellä on kolme lasta kolmen eri naisen kanssa.

Cagella oli ensimmäinen liittonsa Patricia Arquetten kanssa vuosina 1995–2001.

Elvis-fanina tunnettu Cage nai idolinsa tyttären Lisa Marie Presleyn vuonna 2002, mutta eroa haettiin vain 107 päivää häiden jälkeen.

– Meidän ei olisi alun perinkään pitänyt mennä naimisiin. Se oli suuri virhe, Lisa Marie Presley sanoi eron jälkeen. Kuva: Phil Roach/Globe Photos via ZUMA Wire/ MV Photos

Liitto kolmannen vaimon Alice Kimin kanssa kesti 11 vuotta. Parille syntyi poika Kal-El, joka sai nimensä Cagen palvoman Teräsmiehen mukaan. Cagella on myös 32-vuotias poika Weston Coppola Cage suhteestaan näyttelijä Christina Fultonin kanssa.

Neljännen kerran hääkellot kilkattivat 2019, kun Cage vei meikkitaiteilija Erika Koiken vihille Las Vegasissa pitkän bileputken päätteeksi.

Avioliitto ei kuitenkaan ollut suunniteltu, ainakin jos Cageen on uskominen. Hän nimittäin haki liiton mitätöintiä heti häiden jälkeen.

Cage sanoi oikeudelle olleensa humalassa, eikä hän muista pikavisiitistään alttarille juuri mitään. Hän syytti Koiken huijanneen hänet naimisiin.

– Päätös oli impulsiivinen, enkä ymmärtänyt tekoani, Cage suri.

Lue lisää: Nicolas Cage ei muistanut menneensä naimisiin – karu totuus valkeni heti seuraavana aamuna

Aiempaa seesteisempi vaihe elämässä alkoi Cagen iskettyä silmänsä 30 vuotta nuorempaan Riko Shibataan. Las Vegas toimi jälleen näyttämönä, kun Cage ja Shibata, 27, vihittiin vuonna 2021. Parin onni täydentyi syksyllä 2022, kun tytär August Francesca syntyi.

– Poikani ovat aikuisia, ja ikävöin lelukaupassa käyntiä, tuutulaulujen laulamista ja keinutuolissa istumista, Cage sanoi Access Hollywoodille.

Nicolas Cage on suitsuttanut vuolaasti viidettä vaimoaan Riko Shibataa. He tapasivat yhteisen ystävän kautta, kun Cage oli kuvaamassa kauhuelokuvaa Kiotossa. Kuva: Lev Radin/Pacific Press via ZUMA Press Wire/ MV Photos

Source Link is.fi