Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_55eef0ff41405f48aaba176f3269e0b4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oletko toivonut, että eutanasia olisi sallittua itsellesi tai läheisellesi? Kerro kokemuksistasi – Uutisalue

Oletko toivonut, että eutanasia olisi sallittua itsellesi tai läheisellesi? Kerro kokemuksistasi

Yle tekee juttua ihmisistä, joiden elämää keskustelu eutanasian laillistamisesta koskettaa henkilökohtaisesti. Kerro jutun lopusta löytyvällä lomakkeella omista kokemuksistasi.

Kuva sairaalahuoneesta.

Eutanasian laillistaminen jakaa mielipiteitä. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomessa eutanasia eli kuolinapu ei ole sallittua, mutta siitä käydään vuodesta toiseen vilkasta poliittista keskustelua.

Nykyisen hallituksen ohjelmassa eutanasiaa ei mainita, mutta eutanasian laillistamiseen pyrkivä kansalaisaloite keräsi maaliskuun alussa tarvittavan määrän nimiä ja etenee eduskunnan käsiteltäväksi.

Eutanasia tai armokuolema tarkoittaa ihmisen elämän lopettamista hänen pyynnöstään. Sen laillistaminen jakaa poliitikkojen, kansalaisten ja lääkäreiden mielipiteitä. Suomen Lääkäriliitto julkisti tammikuussa kyselyn, jonka mukaan yhä useampi lääkäri kannattaa eutanasian sallimista.

Eutanasia on sallittu esimerkiksi Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Portugalissa ja Kanadassa.

Yle tekee juttua aiheesta ja etsii haastateltavaksi ihmisiä, joita keskustelu eutanasian laillistamisesta on koskettanut henkilökohtaisesti. Onko sinulla tai läheiselläsi parantumaton ja sietämättömiä kipuja pysyvästi aiheuttava sairaus? Oletko riskissä sairastua tällaiseen sairauteen?

Onko läheisesi ollut tilanteessa, jossa elämä ei ole enää tarjonnut muuta kuin sairauden aiheuttamaa kärsimystä? Toivotko tai oletko toivonut, että eutanasia olisi sallittua itsellesi tai läheisellesi?

Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

Jätäthän meille myös yhteystietosi, jotta voimme olla tarvittaessa yhteydessä ja varmistua viestien oikeellisuudesta. Yhteystietosi jäävät vain toimituksen tietoon.

Source Link yle.fi