Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_605cb96b8749fbc96b1948f4879b11ee, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
OP-ryhmä nostaa bonuksiaan reippaasti – Uutisalue

OP-ryhmä nostaa bonuksiaan reippaasti

OP:n pääjohtajan Timo Ritakallion mukaan taloussuhdanteen heikkeneminen näkyy erityisesti rakentamisessa.

OP-ryhmän kolmannen vuosineljänneksen liikevoitto oli 584 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 364 miljoonaa euroa. Asiakasliiketoiminnan tuotot kasvoivat yhteensä lähes 50 prosenttia 1 045 miljoonaan euroon.

OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio sanoo tiedotteessa, että Suomen talous oli kolmannen vuosineljänneksen aikana poikkeuksellisen epävarmassa ja epätasapainoisessa tilassa.

Hän sanoo, että taloussuhdanteen heikkeneminen on näkynyt erityisesti rakentamisessa ja siihen liittyvissä toimialoissa. Myös koko kiinteistösektorin riskit ovat alkuvuonna olleet Ritakallion mukaan selvässä kasvussa.

OP-ryhmä kertoo, että se maksaa ensi vuonna kertyvät OP-bonukset 40 prosentilla korotettuna. OP ei myöskään peri omistaja-asiakkailtaan ensi vuonna lainkaan päivittäispalveluihin liittyviä kuukausimaksuja.

OP kertoo, että talletukset ovat vähentyneet. Talletuskanta supistui OP:n mukaan vuodessa viisi prosenttia. Talletusten määrän väheneminen johtui pääosin yritysten ja yhteisöjen talletusten määrän selvästä laskusta. Kotitalouksien talletukset laskivat prosentin.

Lisäksi OP-ryhmän luottokanta on pienentynyt vajaat kaksi prosenttia.

– Uusien asuntoluottojen kysyntä oli selvästi edellisvuotta alemmalla tasolla. Luottokannan pienentymistä on vauhdittanut sekä uusien asuntolainojen viime vuotta selvästi pienempi kysyntä että korkojen nousun myötä voimakkaasti lisääntynyt asuntolainojen ennenaikainen takaisinmaksu, OP:n tiedotteessa sanotaan.

OP:n mukaan asuntolaina-asiakkaat ovat hoitaneet lainansa säntillisesti korkojen noususta huolimatta.

– Lainojen maksuohjelmien muutoshakemusten määrä on ollut jopa viime vuosia alemmalla tasolla. Yritysluottojen osalta ongelma-asiakkaiden määrä on ollut lievässä kasvussa erityisesti rakentamisessa ja laajemmin kiinteistösektorilla, tiedotteessa sanotaan.

Lisäksi OP:n mukaan kokonaisuutena kesän jälkeen maksuvaikeudet ovat lievästi lisääntyneet sekä kotitalouksien että yritysten ja yrittäjien osalta.

Source Link is.fi