Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8a1a1dbd0e19222a2b00fef953a4ccf9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kirja: Britney Spears paljastaa yksityiskohtia vuosien holhouksesta – näin radikaalisti tähden isä kontrolloi kaikkea – Uutisalue

Kirja: Britney Spears paljastaa yksityiskohtia vuosien holhouksesta – näin radikaalisti tähden isä kontrolloi kaikkea

Britney Spears vapautui 13 vuoden jälkeen isänsä holhouksenalaisuudesta. Nyt hän kertoo kirjassaan, millaista elämä niiden vuosien aikana oli.

Laulaja Britney Spears vapautui isänsä Jamie Spearsin holhouksesta vuonna 2021. Tähden piina kesti 13 vuoden ajan, ennen kuin hän suuren mediamylläkän voimin vapautui isänsä laatimista tiukoista säännöistä.

Nyt Spears paljastaa yksityiskohtia elämästään holhouksen alaisena uudessa Nainen minussa -kirjassaan. Isä oli Spearsin mukaan jo hänen lapsuudessaan kylmä ja hän kirjoittaakin isästään kirjassaan:

– Surullisinta oli, että olisin aina halunnut itselleni isän, joka rakastaa minua sellaisena kuin olen ja sanoo: ”Minä rakastan sinua aina. Vaikka tekisit juuri nyt mitä tahansa, rakastaisin sinua ehdoitta.”

Spearsin mukaan hänen isänsä oli alkoholisti, joka saattoi välillä olla väkivaltainen Spearsin äitiä kohtaan. Tavallisempaa oli kuitenkin isän katoaminen päivien ajaksi.

– Rehellisesti puhuen oli meitä kohtaan ystävällinen teko häipyä. Minusta tuntui mukavalta, kun isä ei ollut kotona, Spears kirjoittaa.

Britneyn äiti Lynne Spears ja isä Jamie Spears. Kuva: Francis Specker/ Alamy / MVPhotos

Spears asetettiin vuonna 2008 oikeuden päätöksellä isänsä holhouksenalaisuuteen.

– Holhous, jota kutsutaan myös edunvalvonnaksi, on yleensä niitä varten, jotka eivät henkisten kykyjensä riittämättömyyden takia pysty hoitamaan omia asioitaan. Mutta minä olin täysin toimintakykyinen.

Spearsin mukaan hänen isänsä ei ollut kiinnostunut tyttärensä hyvinvoinnista.

– Vuosien kuluessa oli ollut aikoja, jolloin olisin tarvinnut isää ja olin tavoitellut häntä, mutta hän ei tullut apuun. Mutta kun piti alkaa holhottavan edunvalvojaksi, totta kai hän oli käytettävissä! Hän ei ole koskaan piitannut mistään muusta kuin rahasta.

Kuva: Mark Liley/Zuma/MVPhotos

Laulajatähti kertoo elämänsä olleen todella tarkkaan kontrolloitua.

– Kun joku halusi treffeille minun kanssani, isän alaisuudessa oleva turvamiesryhmä teki miehestä taustaselvityksen, käski tämän allekirjoittaa salassapitosopimuksen ja jopa alistua verikokeeseen.

Sen lisäksi Spearsin mahdollisille treffikumppaneille kerrottiin etukäteen muun muassa laulajan lääketieteellinen ja seksuaalinen tausta. Kaikki tuntui Spearsista nöyryyttävältä.

– Eri aikoina panin kampoihin, varsinkin kun isä esti minua käyttämästä kännykkää. Minulle saatettiin salakuljettaa turvallinen puhelin, mutta jäin aina kiinni.

Kuva: Pacific coast news / MVPhotos

Spearsin mukaan kaikkea hänen tekemistään valvottiin. Mitä hän söi, joi ja milloin. Hänen puhelimeensa asennettiin lasten käyttörajoitukset ja hän joutui syömään lääkkeitä, halusi hän tai ei.

– Menin nukkumaan aikaisin. Ja sitten heräsin ja tein taas mitä muut käskivät. Ja sitten taas. Ja taas. Se oli kuin päiväni murmelina.

Tiukan ruokavalion noudattaminen on Spearsin mukaan vaikeaa jo silloinkin, jos sen päättää tehdä itse.

– Mutta vielä pahempaa on, kun joku muu kieltää syömästä ruokaa jota haluaisi. Tuntui kuin ruumiini ei enää olisi ollut minun.

Spears joutui tiukan ruokavalion lisäksi treenaamaan rankasti.

– Ruokavaliolla oli päinvastainen vaikutus kuin isä halusi. Painoni nousi. Vaikka en syönyt paljon, hän sai minut tuntemaan itseni rumaksi ja huonoksi.

Holhouksen aikana Spearsilla oli oma show Las Vegasissa. Sinä aikana hän kertoo anelleensa, että saisi syödä hampurilaisen ja ranskalaisia. Niitä hänen isänsä ei kuitenkaan sallinut.

– Ja siinä minä sitten olin, joka ikinen kalori muistiin merkittynä, jotta muut voisivat edelleen rikastua minun ruumiillani.

Spearsin mukaan muut kävivät hänen tienaamillaan rahoilla kylpylöissä ja hankkivat hienoja asioita, mutta hänen kulutuksensa oli tarkkaan määrättyä.

– Sain taskurahaa noin kaksituhatta dollaria viikossa. Jos edunvalvojani olivat sitä mieltä, etten tarvitse haluamiani lenkkareita, he kielsivät ostamasta niitä. Niin siitä huolimatta, että tein 248 show’ta ja myin yli 900 000 pääsylippua Vegasissa.

Kuva: Tampa Bay Times/Zuma/MVPhotos

Spears määrättiin myös isänsä toimesta laitokseen. Laulajatähden itsensä mukaan kyse ei ollut huumausaineiden alaisena olemisesta, vaan siksi, että hänen laukustaan olisi löytynyt energialisiä.

– Lääkärit veivät minut pois kotoa, pois lasteni ja koirieni luota. En saanut mennä ulos. En saanut ajaa autoa. Minun täytyi antaa joka viikko verinäyte. En saanut käydä yksin kylvyssä. En saanut sulkea huoneeni ovea.

Laulaja kertoo käyttäneensä ennen laitoshoitoa vuosien ajan tunnettua masennuslääkettä eli Prozacia. Laitoksessa Spears kertoo, että hänet pakotettiin sen sijaan syömään litiumia, eli kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön käytettävää lääkettä.

– Vieraannuin omasta kehostani. Minulla oli hirvittäviä painajaisia, joissa juoksin metsässä – ja ne olivat kovin todentuntuisia. Herää, herää, herää – en halua, että tämä on totta, tämä on vain unta, ajattelin.

Päästyään kotiin Spears kuvailee olleensa litiumin takia utuinen ja pelkkä kuori itsestään. Hän koki myös vainoharjoja, kun hänen perheensä tuli käymään.

– Ja minua pelotti. Mielessäni käväisi, että he olivat tulleet vain viedäkseen loppuun sen, minkä olivat muutama kuukausi sitten aloittaneet: tappamaan minut oikeasti. Jos tämä kuulostaa vainoharhaiselta, ajattele kaikkea mitä olin siihen mennessä kokenut – kuinka he olivat huiputtaneet minua ja lähettäneet minut laitokseen.

Kuva: Burt Harris/Zuma/MVPhotos

Kirjassa Spears kertoo myös hetkestä, jolloin hän päätti alkaa taistelemaan vapautensa puolesta. Hänen isänsä Jamie riiteli laulajan mukaan silloin Spearsin pojan Sean Prestonin kanssa.

– Lopettaakseen riidan poikani meni huoneeseensa ja pani oven lukkoon, mutta isä mursi oven ja ravisteli häntä. Kevin ilmoitti tapauksesta poliisille, jolloin isä sai kiellon tavata poikia.

Spears kirjoittaa ajatelleensa silloin, että hänen täytyisi päästä pois holhouksesta itsensä ja lastensa vuoksi.

Spearsin isä kommentoi tyttärensä holhousta vuosi sen päättymisen jälkeen. Jamien mukaan hän teki tarpeellisen väliintulon ja pelasti sillä tyttärensä tämän synkimpinä hetkinä.

Isän mukaan holhouksen vuoksi Spears sai säilytettyä suhteen lapsiinsa Prestoniin ja Jaydeniin. Hän kommentoi asiaa silloin The Mail on Sundayn haastattelussa.

– Kaikki eivät ole minun kanssani samaa mieltä. Ajat ovat olleet helvetinmoiset. Rakastan silti tytärtäni koko sydämelläni ja sielullani. Missä Britney olisi nyt ilman valvontaa? En tiedä, olisiko hän edes hengissä? En todellakaan tiedä.

– Valvoin Britneytä suojellakseni häntä ja lapsia. Se oli hyvä työkalu. Ilman sitä hän ei olisi koskaan saanut lapsiaan takaisin.

Lue lisää: Britney Spearsin 13 vuoden piina on päättynyt – tällainen oli erikoinen järjestely isän holhouksen alla

Lue lisää: Britney Spears kommentoi väitteitä huume­ongelmasta – sydäntä­särkevä viesti pojalle ja ex-miehelle

Lue lisää: Britney Spears sai välit äitinsä kanssa kuntoon – tapasivat ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen

Lue lisää: Uutuusdokumentti paljastaa hyytävän puolen Britney Spearsin tilanteesta – käytös herättää syvää huolta

Source Link is.fi