Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_184438e6d500e7bc771265d326e3bf5b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Ott Tänak avautui: ”Turhauttavaa” – Uutisalue

Ott Tänak avautui: ”Turhauttavaa”

Ott Tänakilta rehellistä puhetta alkukaudestaan.

Rallin MM-sarjan ennakkoasetelmat olivat ennen kauden alkua täysin levällään, kun maailmanmestaruuteen kahdella edellisellä kaudella hurjastellut Kalle Rovanperä, 23, ilmoitti viime marraskuussa, ettei aio ajaa täyttä kautta.

Tästä johtuen tälle kaudelle oli ennakkokaavailuissa useita mestariehdokkaita. Yksi heistä on maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut virolaishurjapää Ott Tänak, 36.

Tänakin MM-rallin valloitus ei ole kuitenkaan alkanut ruusuisesti, vaikka hän palasi yhden vaikean välikauden jälkeen M-sportilta takaisin Hyundaille, jonka riveissä hän sijoittui kuljettajien MM-kakkoseksi kaudella 2022.

Tänak sijoittui kauden ensimmäisessä kilpailussa Monte Carlossa neljänneksi, Ruotsin MM-rallin päätteeksi Tänakin nimi löytyi WRC-luokan toiseksi viimeiseltä, seitsemänneltä sijalta.

Tänak on kerännyt kahdesta kilpailusta 21 pistettä, mikä oikeuttaa viidenteen sijaan. MM-sarjaa johtaa virolaisen tallikaveri Thierry Neuville 48 pisteellä.

Rallikonkari ei ole ollut tyytyväinen omaan suorittamiseensa. Ruotsin MM-rallin voitto lipesi käsistä jo perjantaina virolaisen ulosajoon.

– Turhauttavaa. Mokasimme koko homman nopeasti perjantaina. Mutta opimme ja saimme joitain pisteitäkin, mikä on parempi kuin ei mitään. Tarvitsemme tasaisuutta Safari-rallissa, Tänak sanoi rallisivusto Dirtfishille.

Tänak sanoi myös, että on liian aikaista tehdä pitkiä johtopäätöksiä auton suhteen, koska takana on vasta kaksi rallia.

– Kisat ovat niin uniikkeja, että on vaikea arvioida. Vielä ei voi sanoa mitään kokonaisuudesta. Ruotsissa auto tuntui paremmalta perjantaina, kun tiet olivat liukkaat. Kun pitoa oli enemmän, meillä oli vaikeampaa, hän pähkäili.

Rallin MM-sarja jatkuu maaliskuun lopussa Kenian Safari-rallilla.