Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_438c6254feafca8b772edb600bbede81, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Perheenisä elää piinaavaa kaksoiselämää kahden naisen kanssa – ”Tällaista sarjaa ei ole Suomessa aiemmin tehty” – Uutisalue

Perheenisä elää piinaavaa kaksoiselämää kahden naisen kanssa – ”Tällaista sarjaa ei ole Suomessa aiemmin tehty”

Mitä tekisit, jos saisit tietää, että aviomiehelläsi on toinen perhe?

Tähän kamalaan tilanteeseen joutuu 47-vuotias perheenäiti Katri (Pirjo Lonka). Hän kuulee yrittäjämiehensä Ahti Kariluodon (Kristo Salminen) sydänkohtauksen jälkeen, että tällä on kokonaan toinen elämä ja perhe Tallinnassa.

Ylellisessä omakotitalossa Helsingin Kulosaaressa asuvilla Katrilla ja Ahdilla on teini-ikäinen poika Aleksi (Bruno Baer), ja tähän saakka Katri on kuvitellut elävänsä täysin onnellista perhe-elämää.

Eräs tavallinen kesäpäivä laittaa kuitenkin koko elämän uusiksi. Ahti saa sairauskohtauksen Tallinnan-laivalla matkalla Helsinkiin ja joutuu sairaalaan.

Ahti Kariluoto (Kristo Salminen) on kahden naisen loukussa.

Tajuttoman miehensä luokse saapuva Katri tapaa samassa paikassa 28-vuotiaan virolais-suomalaisen Evelinin (Sara Soulié) ja tämän 8-vuotiaan tyttären Ailen (Ella Kangas). Pikku hiljaa karmea totuus alkaa paljastua molemmille naisille.

Tilanne muuttuu entistä järkyttävämmäksi, kun Ahti kuolee sydänkohtauksen komplikaatioihin.

Naiset jäävät täysin vaille vastausta siitä, miksi Ahtilla on ollut kaksi perhettä ja miksei kumpikaan ole arvannut kymmenen vuoden aikana yhtään mitään.

Ahtilla on myös lapsi molempien naisten kanssa. Kuvassa Katri ja teini-ikäinen Aleksi.

Tällaiset ovat lähtökohdat Ylen kahdeksanosaiseen uutuusdraamasarjaan Mieheni vaimo, joka kertoo petoksesta ja siitä selviytymisestä, anteeksiannosta ja kohtalotoveruudesta.

– Tarina on todella hyvä, ja tämä rooli on ehdottomasti yksi tärkeimpiä töitäni, sanoo Pirjo Lonka.

Vastikään Karkurit-poliisisarjaa tähdittänyt Pirjo oli ehtinyt jo pidempään toivoa itselleen roolia kunnon ihmissuhdedraamassa.

– Tällaista sarjaa ei ole ennen tehty. Tarinan lähtökohta on todella raikas. On unelma päästä näyttelemään näin tunnepitoisessa sarjassa, Pirjo jatkaa.

– Vaikka tarina on traaginen, sarjan ilmapiiri nostaa itsellänikin ihon kananlihalle. Käsikirjoitus on tunnelmaltaan todella tarkka.

Pirjo Lonka oli toivonut jo pidempään pääsevänsä näyttelemään tunnepitoista draamaa.

Käsikirjoituksesta vastaava Juuli Niemi kertoo hioneensa tarinaa ennätyspitkään. Koko ajatus lähti hänen ohjaajasiskoltaan Inari Niemeltä jo vuonna 2014. Inari Niemi myös ohjasi sarjan.

– Keksin sarjan alkuidean, jossa pääosissa olivat kaksi samaan mieheen rakastunutta naista sekä mies, joka saa sairauskohtauksen. Yle kiinnostui jo suppeasta alkuasetelmasta, Inari kertoo.

Juuli jatkoi tarinan muokkaamista eteenpäin ja on työstänyt sitä vuodesta 2017 saakka.

– Tämä tarina on vaatinut paljon miettimistä ja taustatyön tekemistä, Juuli Niemi sanoo.

Tarkkaa työtä tehtiin muun muassa sen suhteen, että miten kymmenen vuoden mittaisen kaksoiselämän ylläpitäminen ylipäätään on mahdollista. Kaikki yksityiskohdat piti hioa niin, että ne ovat uskottavia.

– Oli mietittävä, miten juhlapyhät tai sosiaalinen media eivät paljastaneet kaksoiselämää, Juuli sanoo.

– Mutta vaikka tarina tuntuu täysin uskomattomalta, fiktio ei usein kestä monia tosielämän tapahtumia. Tällaista voi käydä myös todellisessa elämässä, Juuli lisää.

Kahden naisen elämä mullistuu täysin, kun he kohtaavat toisensa miehensä Ahtin luona sairaalassa.

Myös kuvauskulmat suunniteltiin etukäteen tosi tiukasti, sillä sarja sisältää niin paljon suuria tunteita, ettei yksittäisistä tilanteista haluttu toistaa liian monia ottoja.

– Isot tunteet vaativat paljon keskittymistä, ja niiden kohtausten kuvaaminen on fyysisesti tosi raskasta. Oli hienoa, ettei ottoja ollut liiaksi. Kyyneleitä pitää usein vähän säästää, jotta ne näkyvät juuri oikeissa kuvissa, Sara Soulié sanoo.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja olivatkin hyvin tarkkoja tunnelmasta.

– Sarjasta oli tultava tunnekulultaan sellainen, mitä itsekin katsoisin. Henkilöiden ajatukset ja monimutkaiset mielenliikkeet piti saada uskottavasti esiin, Juuli sanoo.

Kuvauksissa tämä tarkoitti välillä hyvin pienieleisiä, mutta intensiivisiä kohtauksia.

– Joskus pelkkä tuijotus toimi todella hyvin, Pirjo sanoo.

Pirjo Lonkan näyttelemä Katri kuvittelee elävänsä onnellista ydinperhe-elämää Helsingin Kulosaaressa.

Kaksi toisistaan tietämätöntä puolisoa joutuvat vastaamaan myös Ahtin jälkeen jättämistä taloussotkuista.

Katkerasta alkuasetelmasta ja kahdenkymmenen vuoden ikäerosta huolimatta Katrin ja Evelinin välille alkaakin vähitellen muodostua erikoinen ystävyys ja riippuvuus. Naisten on pakko olla toistensa kanssa tekemisissä taloudellisista syistä.

– Kaksikon on vain tultava keskenään toimeen, Pirjo sanoo.

Naisten kaivaessa esiin Ahtin valheita, he tulevat paljastaneeksi toisilleen myös itsensä ja salaisuutensa.

– Oma roolihahmoni joutuu pohtimaan esimerkiksi sitä, miksi toinen nainen on itseä 20 vuotta nuorempi. Ja miksi mies on valinnut kaksi niin erilaista naista? Päähenkilöt joutuvat pakon alla käsittelemään tärkeitä asioita, Pirjo selvittää.

Nuorempaa naista näyttelevä Sara Soulié kehuu sarjassa kahden eri kulttuuritaustoista tulevan, iältään ja koulutustaustaltaan toisistaan poikkeavan naisen päärooleja.

Ahtin toinen nainen Evelin (Sara Soulié) on Katria 20 vuotta nuorempi.

– Sellaisessa tilanteessa syntyy usein jotain uutta, kun eri maailmojen ihmiset kohtaavat. Naiset oppivat asioita sekä itsestään että suhteestaan lapsiinsa.

Hänen hahmonsa Evelin on tarinan altavastaaja, se ”toinen nainen”, joka ei ole miehen kanssa virallisesti naimisissa – toisin kuin Katri.

– Evelin ei saa samalla tavalla surra Ahtin kuolemaa, vaan joutuu puremaan pitkään hampaitaan yhteen. Hän käsittelee kriisiä ja sokkia hyvin eri tavalla kuin Katri. Evelinillä on vahva suojakuori, ja hän on hyvin pidättyväinen ihminen, Sara kuvailee.

Mieheni vaimo, sunnuntaisin 9.1. alkaen TV1 klo 21.05.

Lue koko haastattelu 5.1 ilmestyvästä Tv-lehdestä. Lehti on myynnissä 5.–11.1. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Source Link is.fi