Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_88cd451bc163b33a8cca861b446e7fdb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Podcast: Auton kuljettaja huusi Samu Haberille vihaisen syytöksen keskellä katua – Uutisalue

Podcast: Auton kuljettaja huusi Samu Haberille vihaisen syytöksen keskellä katua

Samu Haber avautuu vielä kerran kokaiinikohustaan Hanna Tikanderin Selvin päin -podcastissa.

Lauluntekijä Samu Haber käveli Mannerheimintiellä, kun auto hidasti vierelle.

Ikkuna aukesi.

– Vitun narkkari, meidän lapset kuolee sun takia, ohiajaja karjui.

Haber kertoo kohtaamisesta Hanna Tikanderin Selvin päin -podcastissa.

Tämä oli aikaa, kun Haber oli otsikoissa huumeidenkäyttönsä takia. Hän myönsi käyttäneensä 0,2 grammaa kokaiinia Ruisrockissa 2019.

Sen myötä Haber päätyi osaksi laajaa Katiska-huumevyyhtiä, jonka päätekijät Niko Ranta-aho ja Janne Tranberg tuomittiin yli kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin.

Haber itse tuomittiin tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kymmeneen päiväsakkoon huumausaineen käyttörikoksesta. Tuomio oli lievä, mutta hänen tuloillaan sakkoja kertyi 5 490 euroa.

– Mähän voitin sen oikeudenkäynnin. En ollut tehnyt huumausainerikosta, Haber sanoo podcastissa.

Voitolla Haber tarkoittaa, että hänet tuomittiin vain käyttörikoksesta, muttei huumausainerikoksesta.

Hän oli syyttäjien mukaan vastaanottanut Niko Ranta-aholta viisi grammaa kokaiinia, joka olisi syyttäjien mukaan ylittänyt huumausainerikoksen rajan. Asiaa ei kuitenkaan pystytty todentamaan, eikä tuomiota tullut.

Samu Haber tuomittiin sakkoihin huumeiden käyttörikoksesta, mutta ei huumausainerikoksesta. Kuva: JUSSI HELTTUNEN

Podcastissa hän muotoilee huumeidenkäytöstään näin:

– Mä en oo siis tota… Mä en oo lask–mulla ei oo mitään siis syytä olla käyttämättä huumeita. Että se ei oo niinku vaan se yks kerta kun mä oon bilehuumeita elämässäni vetänyt. Ja oon sen aikaisemminkin myöntänyt, eikä se nyt oo niinku…

–  En oo siitä mitenkään ylpee, että oon joskus niitä vetänyt, mutta se nyt on osa tarinaa. Ja, jälleen kerran, sitä paljon tuolla tapahtuu. En sitä kenellekään suosittele.

– Ruissin jälkeen mä kävin kerran bailaamassa, hän jatkaa.

IS:lle Haber lausui vuonna 2020 samansuuntaisesti:

– Olen ollut viihdealalla 20 vuotta. En ole koskaan sanonut, että tuo olisi ollut ainutkertaista, mutta viime kesän jälkeen mitään tuollaista ei ole tapahtunut.

Haber sanoo podcastissa, että ”bailaamis”tarpeen taustalla vaikutti suuri päätös lopettaa Sunrise Avenue.

– Mä olin tosi pinkeessä elämäni kanssa, hän sanoo Tikanderille.

Yhtyeen lopettamisesta uutisoitiin jo vuonna 2019, mutta lopullisesti pillit pantiin pussiin vasta kesällä 2022.

Syynä oli koronapandemia, joka pitkitti kaikkea – myös Katiska-oikeudenkäyntiä.

Haber sanoo, ettei ole koskaan suoraan kieltänyt, että hänen huumeidenkäyttönsä olisi jäänyt yhteen kertaan. Kuva: JUSSI HELTTUNEN

Mylläkkä alkoi marraskuussa 2019, kun poliisit pysäyttivät iltakävelyllä olleen laulajan ja veivät siltä seisomalta kamarille.

Tätäkin hän muistelee Tikanderille:

– Se oli kyllä semmoinen moukari, kun ne mut koppasi mut mukavasti Bulevardilta ja vei mut selittämättä tonne jonnekin. Kun kuulin, mistä on kyse, niin voi olla että siinä tuli semmoinen viimeinen niitti, että tässä mä en halua olla mitenkään…

– Sen jälkeen ei oo tehnyt mieli.

Haber on myös useaan otteeseen ilmaissut tyytymättömyytensä sitä kohtaan, että häntä käsiteltiin julkisuudessa Katiska-vyyhdin päätekijöiden rinnalla, vaikka hänen rikoksensa oli reilusti vähäisempi.

– Mut hiffaan, että on hyvä näyttää, että onnistunut kaveri, jolla on mennyt ihan mukavasti, niin hänkin nyt sekoilee, että varokaa, nuoret, ja näin, hän pohdiskelee Tikanderin podcastissa.

Koko huumevyyhti ja Sunrise Avenuen lopettamispäätöksestä seurannut ahdistus veivät popparin lopulta terapiaan. Siitä on ollut hyötyä, ja nykyään mies sanoo voivansa hyvin.

– Terapeutti kysyi multa muutama kuukausi oikeudenkäynnin jälkeen, että toivotko, ettei sitä olis koskaan tapahtunut. Sanoin, että en. Tää on ollut hieno retki omaan coreen, Haber sanoo podcastissa.

Source Link is.fi