Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b8f3821fade261d27aef5068f015cb4d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Podcast: Vahingossa julkisuuteen paljastunut sairaus tuhosi Jucci Hellströmin itse­tunnon – Uutisalue

Podcast: Vahingossa julkisuuteen paljastunut sairaus tuhosi Jucci Hellströmin itse­tunnon

Hunks-tanssijana tunnettu Jucci Hellström kertoo Kolme käännekohtaa -podcastissa avoimesti autoimmuunitauti alopeciasta.

Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä tunnettu Jucci Hellström kertoo Roope Salmisen juontamassa Kolme käännekohtaapodcastissa alopecia-sairaudestaan ja sen kauaskantoisista vaikutuksista hänen itsetuntoonsa. Kyseessä on autoimmuunitauti, joka aiheuttaa nopeaa hiustenlähtöä. Tätä kutsutaan myös pälvikaljuksi.

Hellström kertoo olleensa noin 7-vuotias, kun hänen hiuksensa alkoivat lähteä läiskinä. Välillä ne kasvoivat takaisin ja sitten taas lähtivät. Tummaihoinen Hellström kohtasi lapsuudessaan ja nuoruudessaan myös rasismia, mutta kokee alopecian jättäneen tätä suuremman jäljen.

– Nuorena ei halua olla erilainen, ja olin jo niin erilainen. Kun tuli vielä tämä (alopecia), pikkupojalle tuli olo, että ”pitikö minun vielä tämäkin saada”, että olen ihan friikki, Hellström sanoo podcastissa.

Armeijaan mennessä mies ajoi päänsä kaljuksi. Hän kuvailee, että sitä ennen hänen päässään oli ”harakanpesä”.

Hellström sanoo, että alopecia on vaikuttanut hänen itsetuntoonsa aina näihin päiviin asti. Vaikka Hunks-tähdelle on sadellut ulkonäköön liittyviä kehuja, hän ei ole itse pystynyt näkemään itseään hyvännäköisenä.

– Ei ole ollut yhtään keikkaa tai päivää, että olisin pystynyt katsomaan itseäni peiliin ja ymmärtänyt, miksi minua kehutaan. En ole pystynyt ikinä katsomaan itseäni hyvännäköisenä.

Jucci Hellström on villinnyt ihmisiä Scandinavian Hunks -ryhmässä. Kuva vuodelta 2006. Kuva: Raine Lehtoranta

Hellström myöntää, että innokas ja tavoitteellinen kuntoilu on ollut osaltaan kompensaatiota tälle epävarmuudelle. Hän oli kuitenkin nuorempana hyvin kriittinen itseään kohtaan ja ajatteli toistuvasti olevansa liian huonossa kunnossa, vaikka kaikki muut olisivat ajatelleet toisin.

Hellström ei esimerkiksi vieläkään oikein pysty katsomaan vanhoja koulukuviaan, sillä ulkonäkökipuilut ovat niin herkkä asia.

Hellströmin alopecia tuli julkiseen tietoon vasta noin seitsemän tai kahdeksan vuotta sitten ja silloinkin vahingossa. Hellström kertoo podcastissa olleensa vieraana suomenruotsalaisessa ohjelmassa, jossa hänestä näytettiin lapsuuskuvia. Juontaja naureskeli Hunks-tähden lapsuustukalle, ja tässä yhteydessä Hellström tuli paljastaneeksi diagnoosinsa.

– Juontajaparka halusi mennä sohvasta läpi, kun hän häpesi, Hellström muistelee.

Mies on kertonut alopeciastaan ja sen vaikutuksista hänen itsetuntoonsa aiemmin Instagramissa. Hän myös jakoi tuolloin yhden lapsuuskuvansa. Julkaisun voi katsoa alta tai jos se ei näy alla, tästä linkistä.

Hellström on kärsinyt myös muista terveysongelmista. Hän puhuu Kolme käännekohtaa -podcastissa myös syövästään. Hänellä todettiin suolistosyöpä vuonna 2022. Mies kertoo podcastissa olevansa nyt syövästä vapaa.

Source Link is.fi