Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a01f5918a0b062cf3efaa49afb4a0f27, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Podcast: vaikuttajat alkoivat myymään sisältöä, mutta ostajille valkeni karu totuus – Sara Sieppi ja Niko Saarinen kommentoivat – Uutisalue

Podcast: vaikuttajat alkoivat myymään sisältöä, mutta ostajille valkeni karu totuus – Sara Sieppi ja Niko Saarinen kommentoivat

Vaikuttajat siirtyivät viime syksynä Instagramin maksulliselle puolelle. Tarjottu sisältö hämmästytti OMG!-podcastin tekijät.

Suplan OMG!-podcastin juontajat Noora Hapuli ja Mia Paavonen selvittivät, mitä sosiaalisen median vaikuttajien lisämaksullisista Instagram-palveluista saa.

Instagramiin on pystynyt parin vuoden ajan luomaan maksullista sisältöä. Niitä ovat tarjonneet myös lukuisat suomalaiset somevaikuttajat.

Podcastin tekijät tilasivat kokeilumielessä Niko Saarisen, Sara Siepin, Sara Chafakin, Veronica Verhon, Natalia Salmelan sekä Alina Voronkovan maksulliset Instagram-sisällöt.

Niko Saarinen ja Natalia Salmela pyytävät palvelustaan 0,49 euroa kuukaudessa. Sara Siepin kuukausihinta on 5,49 euroa, Veronica Verhon 5,49 euroa ja Alina Voronkovan 7,49 euroa. Sara Chafakin palvelu oli kallein, 13,99 euroa.

Lopputulos sisällöstä hätkähdytti: osalta ei saanut mitään vastinetta rahalle.

IS kertoi viime marraskuussa, mitä kaikkea vaikuttajat lupasivat tarjota, kun he ottivat maksulliset tilit käyttöön.

Sara Sieppi kommentoi uutisia omalla Instagram-tilillään. Kuva: Antti Hämäläinen / IS

Esimerkiksi Natalia Salmela lupasi puhetta raha-asioista ja taloudesta ja hänen tilinsä tarjouksiin kuului kulissien takaista sisältöä, mahdollisuus kysellä mitä tahansa sekä valmennus. Valmennuksen sisältöä ei eritelty tilauskohdassa sen tarkemmin.

NRJ Aamua ja Nikotellen-podcastia juontava Niko Saarinen lupasi seuraajilleen yhteisöllisen keskustelukanavan ja mahdollisuuden lukea Saarisen viestejä, joita Saarinen lupasi lähettää vain tilaajille.

Veronica Verho kuvasi tarinoihinsa reseptejä, ja yhteisöllisten kanavien lisäksi kulissien takaista sisältöä, mahdollisuuden kysyä mitä tahansa sekä tuotearvosteluja.

Kalleinta palvelua myynyt Sara Chafak lupasi tarjota muun muassa reseptejä. Chafak on ammatiltaan kokki.

Sara Sieppi tarjosi vain tilaajille tarkoitettua sisältöä ja yhteisöllisiä kanavia ja lähetyskanavia, eli mahdollisuuden erilaiseen vuorovaikutukseen Siepin kanssa.

Tarjotut asiat ovat Instagramin valmiiksi määrittelemiä kategorioita. Ostaja ei saa ennakkoon tietää, mitä maksullisella puolella oikeasti on.

Veronica Verho oli julkaissut maksulliselle puolelle ainakin jotain. Kuva: Jonna Öhrnberg

OMG!-podcastin tekijät tilasivat maksullista sisältöä kuukauden ajan.

– Oli kyllä suoraan sanoen sellainen olo, että nyt on apinaa koijattu, Mia Paavonen sanoo podcast-jaksossa.

Hapuli ja Paavonen kertovat, että esimerkiksi Sara Sieppi, jonka maksullisesta sisällöstä he maksoivat viisi ja puoli euroa, ei julkaissut tilausjakson aikana mitään. Myöskään ennen tilausjaksoa maksulliselle puolelle ei ollut julkaistu mitään. Toisin sanoen se oli täysin tyhjä.

– Tämä oli iso pettymys, koska Sara Sieppi on todella kiinnostava somehahmo. Tämä ei ollut ihan ilmainen, ja odotin todella paljon, mitä saan nähdä tällä rahalla. Ei mitään on aika rajua. Se, mitä Sara lupaa, on tilaajamerkki, eksklusiivista sisältöä, kanavat ja kulissien takana, Hapuli pohtii.

– Hän laskuttaa seuraajiaan 5,50 kuukaudessa, mutta ei tuota yhtään mitään, Paavonen lisää.

Sieppi kommentoi asiaa Instagram-tilillään. Sieppi ei tiennyt, että hänellä on aktiivinen maksullinen Instagram-puoli.

– Siellä oli 15 tilaajaa. Jos oot ollut yksi näistä, niin laitan sulle kyllä 5,49 euroa takaisin, Sieppi kirjoittaa allekirjoittaen humoristisesti lauseen ”terveisin sosiaalisen median ammattilainen”.

Niko Saarisen kommentit maksullisesta sisällöstä hämmensivät podcast-juontajia. Kuva: Antti Hämäläinen / IS

Niko SaariNEN kertoi podcastaajille, että kun hän avasi maksullisen Instagram-tilin, seuraajia tuli heti paljon.

Hän ei ollut julkaissut maksulliselle puolelle mitään Hapulin ja Paavosen tilausjakson aikana. Viimeisin tarinapäivitys oli tullut joulukuussa.

– Ihan rehellisiä kännistooreja on maksullisella puolella, Paavonen paljastaa.

Saarisesta tilaajalla on itsellään vastuu maksamistaan asioista.

– Se on jokaisen oma valinta, ketkä sitä tilaa. Myönnän, että mulla oli alkuinnostus, mikä lähti podcast-kaverin puolelta, kun hän oli tehnyt maksullisen tilin. Mutta hyvää kannatta aina odottaa, Saarinen vihjasi tulevasta.

Sara Chafak laskuttaa sisällöstään eniten. Kuva: Aleksi Jalava / IS

Podcast-juontajien mielestä myös Sara Chafakin sisältö oli tyhjä arpa. Tilausjakson aikana ei tullut mitään uutta sisältöä, mutta tilillä oli neljä aiemmin julkaistua eksklusiivista kuvaa.

– Maksoimme 14 euroa neljästä kuvasta ja kahdesta stoorista, Paavonen sanoo.

Chafak oli kommentoinut Hapulille ja Paavoselle, ettei ole päässyt vielä alkuun maksullisen sisällön kanssa. Alina Voronkovan sisältö oli myös laihaa. Tarinoissa oli kuitenkin enemmän materiaalia esimerkiksi Espanjan matkalta.

Natalia Salmelan sisältö oli OMG!-juontajien mielestä laadukkainta. Kuva: Jussi Helttunen

Veronica Verho oli julkaissut Hapulin ja Paavosen tilausjaksolla Instagramin maksullisiin tarinoihin päivityksiä Balin matkaltaan.

Tarinoihin oli julkaistu myös aikaisemmin kymmeniä päivityksiä. Eniten sisältöä tarjosi Natalia Salmela.

– Saatiin rahalle eniten vastinetta, Hapuli kertoo.

Paavosen mukaan Salmelan maksullinen sisältö oli selkeästi mietittyä.

Source Link is.fi