Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f69dcbeb587f9515c7195127ee0be959, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio astelivat kirkkoon kuninkaallisten kanssa – Haukio luotti hillittyyn tyyliin – Uutisalue

Presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio astelivat kirkkoon kuninkaallisten kanssa – Haukio luotti hillittyyn tyyliin

Presidenttipari istui kuningas Kaarle Kustaan juhlajumalanpalveluksessa paraatipaikoilla aivan kirkon etuosassa.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan vallassaolon 50-vuotisjuhlallisuudet jatkuvat perjantaina. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio osallistuvat perjantaina kello 11.30 Suomen aikaa alkaneeseen The Deum -jumalanpalvelukseen Tukholman kuninkaanlinnan kappelissa.

Jumalanpalveluksella juhlistetaan Kaarle Kustaan pitkää valtakautta. Perjantaina tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun hän nousi valtaan isoisänsä kuoltua.

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio astelivat jumalanpalvelukseen hieman kello 11.30 jälkeen Suomen aikaa kirkon keskikäytävää pitkin muiden arvovieraiden kanssa.

Heidän perässään saapuivat muun muassa Tanskan ja Norjan kuninkaalliset sekä Ruotsin kuningasperhe. Tohtori Haukio oli pukeutunut valkoiseen jakkuun ja vaaleaan alaosaan.

Haukio on pukeutunut samaan jakkuun aiemminkin. Se nähtiin hänen yllään muun muassa keväällä 2022 valtiovierailulla Ruotsissa.

Presidenttipari istuutui aivan kirkon etuosaan muiden arvovieraiden ja kuninkaallisten kanssa. Presidentti Niinistön vieressä istuivat Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja. Tohtori Haukion vieressä istui puolestaan Islannin presidenttipari.

Heitä lähes vastapäätä istuivat prinsessa Estelle ja prinssi Oscar, jotka olivat ainoat paikalla olevat Kaarle Kustaan lapsenlapset.

Jumalanpalvelussa kuullaan muun muassa kuoromusiikkia, rukouksia ja virsiä.

Torstaina presidenttipari edusti Drottningholmin linnassa, jossa järjestettiin Ruotsin kuninkaallisen oopperan juhlanäytös. Niinistö ja Haukio matkasivat linnalle Grand hotellilta.

Lue lisää: Presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio saapuivat Kaarle Kustaan juhliin

Haukiolla oli torstaina yllään tummansininen mekko. Hän on käyttänyt samaa mekkoa aiemmin. Viimeksi hän käytti tummaa mekkoa toukokuussa, kun presidenttipari vieraili Lontoossa.

Haukion rintamusta koristi rintaneula, joka on nähty hänellä 11 vuotta sitten.

Lue lisää: Tohtori Jenni Haukiolla on yllään sama rintakoru kuin 11 vuotta sitten – yllättävä yhteys prinsessa Victoriaan

Source Link is.fi