Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e0ff04435ad10b30992d528d4ad4df3e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Pääministeri Orpo A-studiossa: Näin pian alv-kanta nousee – Uutisalue
Banner Before Header

Pääministeri Orpo A-studiossa: Näin pian alv-kanta nousee

Yleistä alv-kantaa nostetaan 24 prosentista 25,5 prosenttiin.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) kommentoi hallituksen päätöksiä tiistai-iltana Ylen A-studiossa ja kertoi, että yleinen alv-kanta noussee jo kuluvan vuoden syksynä.

– Alkusyksy on realistinen. Tämä menee nyt jatkovalmisteluun mahdollisimman nopealla aikataululla, hän sanoi päätösten aikataulusta.

Hallitus kertoi aiemmin tiedotustilaisuudessa, että yleinen arvonlisävero nostetaan 24 prosentista 25,5 prosenttiin mahdollisesti jo kuluvan vuoden aikana. Nopealla menettelyllä pystytään Orpon mukaan välttämään EU:n alijäämämenettely.

Hallituksen toimet sopeuttavat Suomen taloutta noin kolmella miljardilla eurolla. Siitä suunnilleen puolet on veronkorotuksia ja puolet menoleikkauksia.

Kehysriihi järjestetään joka kevät. Siinä hallitus tarkastelee julkista taloutta lähivuosina. Tällä kertaa sen tarkastelu koski vuosia 2025–2028.

Source Link is.fi