Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9977bf3b51974025e7ce83d98a4b71c8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Putinin luottomiehen poika kuoli – Uutisalue

Putinin luottomiehen poika kuoli

Ivan Setshinin kerrotaan kuolleen jo 5. helmikuuta.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin luottomiehiin kuuluvan Igor Setshinin poika on kuollut, venäläismedia uutisoi.

Riippumattoman Mediazonan mukaan Ivan Setshin kuoli vain 35-vuotiaana 5. helmikuuta. Hänen kuolemastaan kertoi ensimmäisenä Jukos-öljy-yhtiön entisiin johtohahmoihin kuulunut Leonid Nevzlin, joka oli löytänyt nuoremman Setshinin nimen perintöasioita koskevasta rekisteristä.

Myös Mediazona löysi Ivan Setshinin nimen rekisteristä ja varmisti, että kyse oli samasta vuonna 1989 syntyneestä Ivan Igorevitsh Setshinistä, joka oli Igor Setshinin poika. Mediazonan mukaan kuollut Setshin oli asunut samassa rakennuksessa, jossa myös Igor Setshin on RBC:n mukaan asunut.

Ivan Setshin oli Yhdysvaltojen pakotteiden kohteena. Kuva: War and Sanctions / Ministry of Foreign Affairs Ukraine

Tietovuotojen perusteella Ivan Setshin työskenteli Rosneftissä ja ilmoitti vuonna 2021 tuloikseen 61,8 miljoonaa ruplaa, joka oli silloisella kurssilla reilu 720 000 euroa. Ivan Setshin oli noussut johto tehtäviin Rosneftissä jo vuonna 2014, kun hän oli vain 25-vuotias. Putin oli myös palkinnut Ivan Setshinin tämän työstä.

Ivan Setshinin kuolema vain 35-vuotiaana on herättänyt spekulaatioita kuolinsyystä.

Venäläinen Telegram-kanava Vtshk-ogpu, jolla epäillään olevan kytköksiä Venäjän turvallisuuspalveluihin, väittää Ivan Setshinin kuolinsyyn olevan irronnut veritulppa. Tietoa ei ole kuitenkaan pystytty vahvistamaan.

Rosneftin johtaja Igor Setshin tunnetaan Vladimir Putinin liittolaisena. Kuva: Sergei Ilnitsky/REUTERS

Source Link is.fi