Banner Before Header

Raakaöljyn hinta putosi alimmilleen kuukausiin

Raakaöljyn hinta on viikon päätteeksi ollut laskussa ja painunut lähelle viiden kuukauden pohjiaan. Markkinoilla taantumapelot painavat mieliä ja kysyntäodotukset ovat laskussa. Jarrua hinnanlaskulle antavat tarjontahuolet.

Pohjanmeren Brent-öljyn hinta oli perjantaina iltapäivällä laskenut 0,50 dollaria 93,62 dollariin barrelilta. Yhdysvaltain WTI-viitelaadun hinta oli samaan aikaan laskenut 0,66 dollaria 87,88 dollariin barrelilta.

Taantumapelot ovat voimistuneet Englannin keskuspankin (BOE) varoitettua Britannian taloutta odottavasta pitkästä alamäestä. Kiihtyneen inflaation vuoksi BOE kuitenkin nosti korkojaan reippaimmin sitten vuoden 1995.

Öljynviejämaiden järjestö Opec kumppaneineen eli niin sanottu Opec+ päätti kokouksessaan aiemmin tällä viikolla, että se nostaa päivätuotantotavoitettaan 100 000 barrelilla syyskuussa. Järjestön tilastot kuitenkin kertovat, että nosto kuuluu vuodesta 1982 alkavan tilastohistorian pienimpiin.

Tarjontahuolten odotetaan vielä kasvan, kun joulukuussa astuu voimaan Euroopan unionin (EU) asettama venäläisen öljyn tuontikielto merikuljetuksille.

Source Link is.fi