Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_601548fbea6dad1fd85f40fdc7622f5e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Räjähdys johti kaaokseen Japanin pääministerin puhetilaisuudessa – katso video – Uutisalue

Räjähdys johti kaaokseen Japanin pääministerin puhetilaisuudessa – katso video

Pääministeri Fumio Kishida ei loukkantunut välikohtauksessa. Yksi mies on otettu kiinni tapauksen johdosta.

Turvamiehet painavat nuorukaisen maahan hänen heitettyään savupommin pääministeri Fumio Kishidan vaalitilaisuudessa.

Japanissa pääministeri Fumio Kishidan kampanjatilaisuus päättyi lauantaina sekasortoon maan länsiosassa sijaitsevassa Wakayaman satamakaupungissa.

Japanin yleisradioyhtiön NHK:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan tilanne sai alkunsa, kun yleisön keskellä syntyi ensin jotain häiriötä. Tämän jälkeen nuorimies heitti sylinterinmuotoisen esineen yleisön joukkoon.

Videolla näkyy, miten turvamiehet painavat nuorukaisen maahan ja samassa räjähtää jonkinlainen paukkupommi.

Pääministeri ei loukkaantunut välikohtauksessa ja hän on jo ilmoittanut jatkavansa tänään virallista ohjelmaansa.

24-vuotias mies on otettu kiinni tapauksen johdosta, mutta poliisi on toistaiseksi vaitonainen hänen mahdollisista motiiveistaan.

NHK:n mukaan henkilö pidätettiin epäiltynä liiketoiminnan estämisestä.

Aben surman jälkeen turvatoimia on kiristetty

Välikohtaus sattui hieman ennen puoltapäivää paikallista aikaa. Pääministeri Kishida oli saapunut Wakayamaan kampanjoimaan lähestyvissä paikallisvaaleissa.

Japanissa aselait ovat tiukat ja maassa on vähän väkivaltarikollisuutta, mikä on osaltaan vaikuttanut siihen, että poliittisten tapahtumien turvatoimet ovat yleensä verrattain kevyitä.

Poliitikkojen turvatoimia on kuitenkin kiristetty sen jälkeen, kun maan entinen pääministeri Shinzo Abe surmattiin viime vuoden heinäkuussa kesken kampanjatilaisuuden.

Koillis-Japanissa parhaillaan oleva Ylen toimittaja Heikki Valkama arvioi, että tämänpäiväinen välikohtaus on noussut maan suurimmaksi uutiseksi, koska Aben surma on tuoreessa muistissa.

– Ihmiset ovat hyvin kauhistuneita, koska Aben murha oli täällä valtava šokki. Ajateltiin, ettei Japanissa tapahdu poliittisia murhia, Valkama sanoo.

– Nyt näyttää onneksi siltä, että on selvitty säikähdyksellä, Valkama jatkaa.

Aben surman oikeuskäsittely on vielä kesken. Syyttäjän mukaan Tetsuya Yamagami ampui entistä pääministeriä omatekoisella aseella.

Yamagamin epäillään kantaneen kaunaa uskonnollista järjestöä kohtaan, koska se oli houkutellut hänen äitinsä lahjoittamaan sille suuren summan rahaa.

Yamagami taas syytti Abea tämän järjestön tukemisesta, mikä syyttäjän mukaan toimi väkivallan motiivina.

Source Link yle.fi