Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f69dcbeb587f9515c7195127ee0be959, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Reetta Hurske avautui erikoisista hetkistä MM-juoksun jälkeen – Uutisalue

Reetta Hurske avautui erikoisista hetkistä MM-juoksun jälkeen

Sadasosat olivat Reetta Hurskeen puolella 100 metrin aitojen alkuerissä. SE-nainen päästeli MM-välieriin aikavertailun kautta. Alkueriin jäänyt Lotta Harala keskeytti haastattelun seuratessaan seurakaverinsa tilannetta.

Budapest

Tampereen Pyrinnön pika-aiturit Reetta Hurske ja Lotta Harala olivat alkueriensä viidensiä Budapestin MM-kisoissa tiistaina. Haralan toiveet jatkosta kuihtuivat nopeasti. Aika 13,11 riitti 33. sijaan.

Sen sijaan 12,92 juossut Hurske sai jännittää, nouseeko hän välieriin aikavertailun kautta. Ennen viimeistä alkuerää Hurske oli ajoissa kolmantena, kun neljä naista pääsi jatkoon ajan perusteella.

Pyssyn paukahdettua Haralakin keskeytti haastattelualueella vastaamisen kysymykseen ja totesi iloisesti:

– Tasanen rintama tulee. Ei, kyllä riittää. Ei kukaan tule niin kovaa. Näytti sen verran isolta tuo väli, kyllä Reetta menee jatkoon.

Tiukille Hurskeen jatkoon pääseminen meni. Viimeisellä ajalla jatkoon mennyt hollantilainen Maayke Tjin-a-Lim juoksi täsmälleen saman ajan tamperelaisen kanssa. Heidän takanaan kaksi naista aitoi matkan 12,93:een.

Kun haastattelualueella tulokset jo näkyivät, monitoreihin ilmestyi hämmentyneen näköinen Hurske.

Odotushuoneesta päästyään hän kertoi, että tilassa oli mies, joka näytti peukkua, kun naiset saavat poistua. Tilanne oli erikoinen, sillä huoneen monitoreissa ei vielä näkynyt tuloksia, mutta nelikko totteli käskyä.

– Näin muiden ajat jo tulostaululta, mutta en muistanut enää, oliko aikani 12,92 vai 12,93, Hurske selvitti.

Kolmannessa erässä juossut Hurske ei tiennyt, että hänen edellään aikavertailuhuoneessa oltiin kovilla tuloksilla 12,87 ja 12,88. Tulostaso yllätti hänet.

– Ajattelin, että olen ihan turvassa 12,92-ajalla. Vitsit, oli kyllä kova taso.

Reetta Hurskeen aika riitti välieriin. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Erässään Hurske juoksi sisintä rataa. Hän olisi toivonut eri rataa, sillä vieressä juoksi indonesialainen Dina Aulia erän selkeästi heikoimmalla ajalla. Aulian kauden paras on 13,51.

– Se oli vähän sellainen sokkojuoksu. Pystyin tekniikan pitämään ihan ok, eikä tullut mitään turhia kolhuja. Huomenna tarvitaan vain nopeampia jalkoja.

Heti juoksun jälkeen Hurskeen oli vaikea arvioida, minkä verran keskiviikon välierissä voisi ajallisesti parantaa. Tamperelainen kuitenkin toivoi, että hän saisi kellotettua tulosrajan 12,77 ensi vuoden olympialaisiin.

– Siihen olisin kohtuutyytyväinen. En tiedä, mitä finaaliin vaaditaan, mutta sanotaan että minulla ei ole sinne ihan realistisia mahdollisuuksia alkuerien perusteella.

Alkuerien nopein oili yhdysvaltalainen Kendra Harrison ajalla 12,24. Dopingpannasta vapautunut puolustava maailmanmestari Tobi Amusan puristi viimeisen erän voittoon tuloksella 12,48.

Harala oli luonnollisesti pettynyt aikaansa, joka oli upean paluukauden toiseksi heikoin.

31-vuotias pyrintöläinen jäi jo lähdössä muille. Haralan vahvuus kääntyi hänen heikkoudekseen.

– Ekat askeleeni telineistä venähtivät liian pitkälle ja jouduin tiivistämään superpaljon ennen ensimmäistä aitaa. Itse telineistä irtoaminen oli hyvä, mutta ajauduin liian lähelle aitaa. Tuli kiire ja siellä on tosi vaikeaa enää väleissä kiihdyttää vauhteja.

Lotta Haralan lähtökiihdytys ei onnistunut MM-alkuerässä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kahden ja puolen vuoden kilpailutauon jälkeen paluu parrasvaloihin oli kuitenkin hieno kokemus. Jo tässä vaiheessa kausi on antanut Haralalle paljon, vaikka kisat jatkuvat vielä Ruotsi-ottelussa.

Tärkein on vasta edessä. Harala aikoo panostaa isosti tulevaan kauteen, jolloin ohjelmassa on ennen olympialaisia Rooman EM-kisat.

Erityiskiitoksen Harala antoi häntä kannustamaan tulleilla. Katsomossa oli perhettä ja ystäviä. Läheisten Lotta-huudot kuuluivat suomalaisen korviin ennen urheilijaesittelyä.

– Olen tosi otettu siitä ja kiitollinen tuesta, jota saan.

100 metrin aitojen välierät keskiviikkona kello 21.45 Suomen aikaa.

Source Link is.fi