Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5f4df49621f4eef4b65b84be52db6c93, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Riemu repesi Loimaalla – historiallinen mestaruus ratkesi – Uutisalue

Riemu repesi Loimaalla – historiallinen mestaruus ratkesi

Hurrikaani-Loimaa tyrmäsi Akaa-Volleyn ja juhlii historiansa ensimmäistä lentopallon Suomen mestaruutta.

Loimaan liikuntahalli oli tiistaina revetä monta kertaa liitoksistaan, kun Hurrikaani kohtasi lentopallon Mestaruusliigan neljännessä loppuottelussa Akaa–Volleyn.

Vielä puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen hallissa oli juhlameininki huipussaan Hurrikaanin voitettua mestaruuden suoraan neljässä ottelussa. Akaa–Volley jäi toisen kerran peräkkäin hopealle, nyt viimeinen ottelu päättyi 3–0 (25–19, 25–20, 25–22).

Mestaruuspokaalin nostossa kapteeni Santeri Välimaa kutsui paikalle pitkäaikaisen joukkueenjohtaja Juha Vuolteen ja Loimaan oman kasvatin Kasimir Vuorisen.

– He ovat tehneet niin pitkään työtä loimaalaisen lentopallon hyväksi että ansaitsivat tämän. Toki olen itsekin täällä pelannut monta vuotta enkä olisi uskonut näkeväni tätä päivää, mutta nyt on juhlan aika, Välimaa iloitsi.

Tilastossa lukee katsojamääräksi 1 300, mutta enemmänkin luultavasti oli. Joukkue pystyi Vuorisen mukaan hyvin käsittelemään katkaisupelin ja pitkän mestaruuden odotuksen paineet.

– Vielä aamulla tästä aiheesta puhuttiin. Hyvin osasimme käsitellä tunteet ja pelasimme hyvän ottelun, Vuorinen sanoi.

Yleispelaaja Greg Petty sai kunnian tehdä mestaruuden tuoneen pisteen. Se oli hänelle jo illan 19:s. Myös hakkuri Eetu Häyrinen oli tehokas 13 pisteellä.

Joukkue teki tiistaina vain kahdeksan hyökkäysvirhettä, kun Akaa–Volleyn vastaava luku oli 19. Matej Smidl oli totutusti vieraiden tehokkain 17 pisteellä, mutta yhtä totutusti hän ei saanut riittävästi tukea kuten ei saanut kolmessa aiemmassakaan finaalissa.

Kapteeni Välimaa pelasi jo kuudennen kauden Hurrikaanissa. Ensi kaudella hän saattaa pelata ulkomailla.

– Sopimusta ei ole, mutta ulkomaan kentät ovat tavoite tällä hetkellä, Välimaa myönsi.

Hurrikaani jäi viisi kertaa hopealle vuosina 2012–18. Etenkin vuoden 2012 hopea oli katkera pitkään, sillä VaLePa voitti seitsemännen finaalin Salossa nykyisen Akaa–Volleyn valmentajan Olli Kunnarin tehtyä 37 pistettä. VaLePa jätti sen hopealle kolme ja Tiikerit kaksi kertaa.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi