Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_70219ebc0cd6e9c2b5cb4f779be47cdf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Riitta-Liisa Roposelta, 45, hirmuinen temppu – ihmetteli Ylelle ylivoimaansa: ”Vähän hämmentävää” – Uutisalue

Riitta-Liisa Roposelta, 45, hirmuinen temppu – ihmetteli Ylelle ylivoimaansa: ”Vähän hämmentävää”

Riitta-Liisa Roponen nauttii hiihdosta nykyään harrastuspohjalta. Vauhti on silti yhä melkoista.

45-vuotias Riitta-Liisa Roponen täräytti pöytään melkoisen näytteen nykykunnostaan Oloksen Tykkikisojen 10 kilometrin vapaan hiihtotyylin kisassa sunnuntaina. Konkarihiihtäjä kepitti paraatimatkallaan esimerkiksi nykyiset maajoukkuetähdet Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen ja oli parhaana suomalaisena kuudes.

Roponen oli viitisentoista sekuntia Pärmäkoskea ja Niskasta vikkelämpi. Hän jäi kilpailun voittajasta, Saksan Victoria Carlista 59,6 sekuntia. Pärmäkoski oli kokonaistuloksissa kymmenes ja Niskanen 11:s.

Vielä kauemmas Roposen taakse jäivät muun muassa maajoukkuehiihtäjät Jasmin Kähärä (13:s) ja Anne Kyllönen (16:s).

Ylen haastattelussa Roponen kertoi itsekin olleensa yllättynyt tuloksestaan.

– Vähän hämmentävää tietysti, mutta nämä on nyt kauden ensimmäisiä kilpailuja. Maailman kärki menee hurjaa vauhtia. Olin täällä mukana nauttimassa. Varmasti naiset parantavat tästä, Roponen sanoi.

Syyskuussa Roponen vietti muutaman viikon Utahin Midawayssa entisen maajoukkuekaverinsa Pärmäkosken sparraajana kauteen valmistavalla harjoitusleirillä. Pärmäkosken kirittäjänä hikoileminen teki kaikesta päätellen hyvää myös Roposen omalle kunnolle.

– Sain Amerikassa jutun juuresta kiinni. Hiihto on aivan mahtavaa harrastuksena enemmän kuin kilpailumielessä. Nautin täysin kaikesta, mikä tähän liittyy, Roponen sanoi Ylelle.

Roponen saavutti vielä 2021 MM-viestipronssia Oberstdorfissa, kun Pärmäkoski ankkuroi Suomen mitaleille. Roponen hiihti seuraavalla kaudella muutaman maailmancupin kilpailun ja on osallistunut sittemmin satunnaisesti SM- ja FIS-kilpailuihin.

Viime tipassa Oloksen kisaan mukaan ilmoittautunut Roponen sanoo, ettei tiedä, milloin kilpailee seuraavan kerran. Intoa ladulle kuitenkin riittää.

– Jos on tällaisia mukavia kilpailuja, niin tulen ehdottomasti mukaan.

Source Link is.fi