Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b1504a1395ae7de6b8ad39828d117445, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsin turvallisuuspoliisin mukaan Kiina harjoittaa laajaa vakoilutoimintaa Ruotsissa – Uutisalue

Ruotsin turvallisuuspoliisin mukaan Kiina harjoittaa laajaa vakoilutoimintaa Ruotsissa

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoo, että Kiinan vakoilu näkyy muun muassa politiikassa, tutkimuksessa ja liike-elämässä.

Ruotsin turvallisuuspoliisin päämaja

Turvallisuuspoliisi Säpo kertoo pitävänsä Kiinaa turvallisuusuhkana Ruotsille Venäjän ja Iranin ohella. Kuva: Säkerhetspolisen

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon mukaan Kiina vakoilee Ruotsia laajasti, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Säpon mukaan Kiinan vakoilua on havaittavissa muun muassa politiikassa, tutkimuksessa ja liike-elämässä.

Säpo varoittaa myös suurista kiinalaisten omistusosuuksista ruotsalaisissa yrityksissä. Säpon mukaan niitä voidaan käyttää kiristyksen välineenä Ruotsia vastaan konfliktitilanteessa.

Säpon vastavakoiluyksikön vanhempi analyytikko Henrik Edvinsson kertoo SVT:lle, että Säpo on onnistunut estämään Kiinan vakoilutoimintaa Ruotsissa. Edvinsson ei kuitenkaan tarkenna tapausten määrää.

Edvinsson ei myöskään täsmentänyt, minne Kiinan tiedetään sijoittaneen vakoojia, jotka raportoivat Ruotsin poliittisesta järjestelmästä. Hän kuitenkin sanoo, että tiedustelua harjoitetaan laajalti ja että Ruotsiin kohdistetaan vaikuttamistoimia poliittisissa kysymyksissä.

Source Link yle.fi