Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f2184bbf0e53f076aeb4138e887dd3fa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rust-elokuvan ase­vastaavalle vankila­tuomio – Alec Baldwin edelleen syytteessä – Uutisalue

Rust-elokuvan ase­vastaavalle vankila­tuomio – Alec Baldwin edelleen syytteessä

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin oli ollut vuoden 2021 lokakuussa harjoittelemassa kohtausta käsiaseella, jossa piti olla vain paukkupanoksia. Aseessa oli kuitenkin oikea luoti.

Yhdysvalloissa Rust-lännenelokuvan aseista vastannut Hannah Gutierrez-Reed on tuomittu 18 kuukaudeksi vankilaan kuolemantuottamuksesta. Gutierrez-Reed sai syyttäjän vaatiman maksimirangaistuksen.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Alec Baldwin oli ollut vuoden 2021 lokakuussa harjoittelemassa kohtausta käsiaseella, jossa piti olla vain paukkupanoksia. Aseessa oli kuitenkin oikea luoti.

Ase laukesi, jolloin elokuvan kuvaaja Halyna Hutchins kuoli ja ohjaaja Joel Souza haavoittui.

– Te olitte asevastaava: se henkilö joka erottaa toisistaan turvallisen aseen ja aseen, joka voi tappaa jonkun. Te yksin teitte turvallisesta aseesta tappavan aseen, perusteli tuomari Mary Marlowe Sommer.

– Ilman teitä Hutchins olisi elossa. Aviomiehellä olisi edelleen kumppaninsa ja pikkupojalla äitinsä, tuomari jatkoi.

Gutierrez-Reedin katsottiin aiemmin oikeudenkäynnissä syyllistyneen lukuisiin laiminlyönteihin: hän oli laiminlyönyt turva­määräyksiä, jättänyt aseet valvomatta ja antanut näyttelijöiden – kuten Baldwinin – liikkua ympäriinsä aseiden kanssa.

Lisäksi Gutierrez-Reed oli vastuussa siitä, että elokuvassa käytettäviin aseisiin oli saatavilla myös oikeita luoteja, mikä on elokuvan filmauksissa ehdottomasti kiellettyä.

Myös Baldwinia syytetään kuolemantuottamuksesta. Näyttelijän kuoleman­tuottamus­oikeudenkäynti on määrä järjestää heinäkuussa.

Tähti on toistuvasti kiistänyt syyllisyytensä väittäen, ettei hän painanut liipaisinta. Ballistiikan asiantuntijat ovat kuitenkin tyrmänneet väitteen sanoen, ettei ase olisi voinut laueta millään muulla tavalla.

Source Link is.fi