Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_06c68667623ddaa645d172c5007d554e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sadistikapteenin teot muistuttavat hyytävistä tapauksista maailmalla – Uutisalue

Sadistikapteenin teot muistuttavat hyytävistä tapauksista maailmalla

BDSM-kapteenin hirvittävä rikos on herättänyt Suomessa tällä viikolla järkytystä. Maailmalla on sattunut useita tapauksia, joissa on nähtävissä yhtymäkohtia tapaukseen. Artikkelin sisältö voi järkyttää.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 58-vuotiaan puolustusvoimien entisen työntekijän, sotilasarvoltaan kapteenin, neljäksi vuodeksi vankeuteen. Mies tuomittiin syylliseksi muun muassa törkeään vapaudenriistoon, eriasteisiin pahoinpitelyihin sekä lievään ampuma-aserikokseen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Miehen rikosten uhreiksi katsottiin joutuneen kaksi miestä, joista ensimmäisen hän sulki kellariin seksifantasioitaan varten ja toiselta leikkasi peniksen irti.

Ensimmäinen uhreista oli ulkomailta asti BDSM-seksiin houkuteltu mies, joka onnistui vapautumaan tuomitun kellarista päästyään käsiksi puhelimeen. BDSM on yleiskäsite sadomasokistisille seksuaalifetisseille.

Jälkimmäisen uhrinsa kanssa mies oli sopinut etukäteen peniksen irrottamisesta.

Lue lisää: Tämä tiedetään uhrinsa peniksen irti leikanneesta sadistikapteenista

Oikeudessa esille tulleet tiedot ovat järkyttäneet monia. Keski-Suomen tapauksessa vältyttiin kuolonuhreilta, mutta maailmalla on aiemmin paljastunut useita henkirikoksia, joissa on nähtävissä joitakin yhtymäkohtia siihen.

IS kokosi tähän artikkeliin neljä tapausta. Kahdessa niistä uhrit ovat itse menneet vapaaehtoisesti tilanteisiin, jotka ovat kääntyneet heidän kannaltaan kohtalokkaiksi. Muissa tapauksissa uhrin suostumusta ei ole ollut tai sen olemassaolo on jäänyt vähintäänkin epäselväksi.

Kannibaalimurha järkytti maailmalla

Saksan lounaisosassa sijaitsevassa Wüstefeldin pikkukylässä tapahtui vuonna 2001 murha, joka herätti maailmalla laajaa huomiota outojen ja karmaisevien piirteidensä vuoksi. 40-vuotias tietokoneasentaja Armin Meiwes teurasti syrjäisellä perintötilallaan insinööri Bernd Brandesin, 43, paloitteli tämän ruumiin ja valmisti sen osista itselleen aterian.

Loput ruumiista hän säilöi pakastimeensa myöhempää käyttöä varten. Erityisen poikkeuksellisen tapauksesta teki se, että Brandes oli suostunut vapaaehtoisesti kannibalistisen murhan kohteeksi vastattuaan Meiwesin internetiin jättämään ilmoitukseen.

Armin Meiwes oikeudessa tammikuussa 2006. Kuva: Kai Pfaffenbach / Reuters

Masentunut Brandes oli jo pitkään vaalinut fantasiaa omasta väkivaltaisesta kuolemastaan. Samaan aikaan Meiwes oli haaveillut lapsesta saakka kannibalismista.

Ennen Brandesin kuolemaa miehet olivat muun muassa harrastaneet keskenään seksiä ja sopineet uhrin jäänteiden hävittämisen tavasta. Meiwes jäi kiinni etsittyään uusia uhreja pimeään verkkoon jätetyllä ilmoituksella.

Hän tunnusti surmanneensa Brandesin, mutta sai tuomion vain taposta uhrin vapaaehtoisuuden perusteella. Myöhemmin rikosnimike muutettiin kuitenkin murhaksi, ja Meiwes tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.

Tuomiotaan vankilassa kasvissyöjäksi kääntynyt Meiwes suorittaa edelleen.

Lue lisää: Saksalaismies tarjoutui hirvittäville treffeille ja tiesi kuolevansa – artikkelin sisältö voi järkyttää

Avomies paloiteltiin saatanallisen rituaalin mukaisesti

Maaliskuussa 2019 Venäjällä tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen Anastasia Beloshapkina, 22. Oikeuden mukaan hän tappoi avopuolisonsa Dmitri Sinkevitshin, 24, tukehduttamalla osana ”rajua seksisessiota”.

Tapon ohella Beloshapkina tuomittiin myös vainajan häpäisemisestä. Hänen katsottiin irrotelleen osia Sinkevitshin ruumiista ”groteskin uhrausrituaalin mukaisesti” keittiöveitsellä. Verityö tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa Orjolissa.

Tapaus paljastui, kun Sinkevitshin päätön ruumis löytyi yhdessä siitä irrotettujen genitaalien kanssa.

Beloshapkina tunnusti syyllistyneensä tappoon ja ruumiin paloitteluun. Sinkevitshin viimeiseksi sosiaalisen median julkaisuksi jäi kuva, jossa pariskunta ulkoilutti Beloshapkinan koiraa kuin mikä tahansa normaali pariskunta.

Nainen houkuteltiin risteilyn varjolla kidutusmurhan uhriksi

22-vuotiaan Brittany Killgoren alaston ruumis löydettiin maaseudulta Los Angelesin länsipuolelta huhtikuussa 2012. Hänet oli nähty viimeisen kerran elossa neljä päivää aiemmin purppuranväriseen iltapukuun pukeutuneena, kun hän oli odottanut lähtöä illallisristeilylle.

Killgoren oli kutsunut illanviettoon Louis Perez. Mies oli osa kolmikkoa, johon nainen oli hieman aiemmin tutustunut ystävänsä kautta. Sen muut jäsenet olivat Jessica Lopez ja Dorothy Maraglino, joista jälkimmäisen kanssa Perez oli suhteessa.

Dorothy Maraglino oli raskaana saapuessaan oikeuteen toukokuussa 2012. Kuva: Charlie Neuman / U-T San Diego / ZUMA / MVphotos

Jessica Lopez oikeudessa maaliskuussa 2013. Kuva: Nelvin C. Cepeda / U-T San Diego / ZUMA / MVphotos

Killgore epäröi ensin lähtemistä suhteen vuoksi. Perez kuitenkin suostutteli juuri avioeroa hakeneen naisen lupaamalla tälle muuttoapua seuraavalle päivälle. Myös Maraglino antoi siunauksensa kaksikon yhteiselle risteilylle.

Lopez, Perez ja Maraglino harjoittivat sadomasokistista elämäntyyliä, johon liittyi sitomista, alistamista ja kurittamista. Killgore tiettävästi tiesi tästä jossain määrin, mutta ei houkuttelusta huolimatta ollut kiinnostunut osallistumaan.

Kolmikko oli laatinut juonen siepatakseen Killgoren ja käyttääkseen tätä omien fantasioidensa toteuttamiseen. Vain hetki sen jälkeen, kun Killgore oli lähtenyt kotoaan Perezin matkaan, lähetti tämä tekstiviestejä ystävälleen.

”Auta”, luki niistä ensimmäisessä. Myöhemmät viestit eivät ystävän mukaan vaikuttaneet enää Killgoren itsensä kirjoittamilta.

Killgoren ruumiista löytyi merkkejä kuristamisesta, sähköiskuista sekä käsirautojen käytöstä. Syytettyjen yhteisestä kotitalosta poliisit löysivät ”tyrmän”, joka oli sisustettu sadomasokistisilla välineillä. Oikeuden mukaan Killgore oli pakotettu ryhmän seksisessioihin vastentahtoisesti.

Oikeudessa todistajat kertoivat Perezin olleen talon ”herra” järjestelyssä, jossa Maraglino oli tämän ”palvelija” ja Lopez Maraglinon ”orja”. Kaikki kolme tuomittiin myöhemmin Killgoren murhasta, sieppauksesta ja kiduttamisesta.

Louis Perez oli kiduttajakolmikon pääjehu. Kuva: Eduardo Contreras / U-T San Diego / ZUMA / MVphotos

Verkossa sovitut seksitreffit johtivat raakaan kaksoismurhaan

Kesällä 2014 kahdeksannella kuukaudella raskaana ollut Brooke Slocum, 18, ja hänen miesystävänsä Charles Oppenneer, 25, sopivat Craigslist-sivuston kautta seksitreffit 31-vuotiaan Brady Oestriken kanssa.

Tarkoitus oli, että Slocum ja Oestrike olisivat harrastaneet keskenään seksiä Oppenneerin katsellessa sivusta. Oestriken oli määrä maksaa pariskunnalle rahallinen korvaus.

Pariskunta katosi heinäkuun 12. päivänä. Neljä päivää myöhemmin Oppenneerin päätön ruumis löydettiin puistosta Michiganin osavaltiossa sijaitsevassa Wyomingin kaupungissa. Seuraavana päivänä poliisi meni tutkimaan Oppenneerin taloa, sillä hänet oli nimetty epäillyksi pariskunnan katoamiseen liittyen.

Oestrike kuitenkin poistui talosta. Seurasi takaa-ajo, joka päättyi tämän ajettua kolarin. Autoa tutkineet poliisit löysivät takakontista Slocumin ruumiin.

Oestrike ehti ampua itsensä ennen pidätystä. Tutkinnassa kävi ilmi, että Slocumia oli pidetty vankina kahleissa ennen tämän kuolemaa.

Hänet oli surmattu kuristamalla. Oestriken talosta poliisit löysivät pariskunnan omaisuuden lisäksi suuren määrän aseita, ammuksia ja veitsiä.

Oppenneerin pääkallo löytyi maaseudulta Michiganin osavaltiosta vasta maaliskuussa 2019. Hänen arvioitiin tulleen murhatuksi todennäköisesti päähän ampumalla.

Lähteet: IS-arkisto, Mirror, Daily Mail, CBS News, MLive, NBC San Diego

Source Link is.fi