Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_579bb926b65c536ebfcb2d91677e585a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigatuomio: HIFK on matkalla täystuhoon – miten ihmeessä tuomarit eivät huomanneet näin räikeää puijausta? – Uutisalue

SM-liigatuomio: HIFK on matkalla täystuhoon – miten ihmeessä tuomarit eivät huomanneet näin räikeää puijausta?

SM-liigatuomio perkaa jokaisen peliviikon puhuttavimmat henkilöt, tapahtumat ja ilmiöt.

RAADISSA ovat tällä viikolla mukana IS:n toimittajat Sami Hoffrén, Sasha Huttunen ja Teemu Suvinen.

Sami Hoffrén

Tähti

Kärppien kommelluksista ja käänteistä on riittänyt juttua pitkin kautta, mutta Teemu Turusesta puhutaan liian vähän. Kärppien kultakuuppa pelaa kypsässä 28 vuoden iässä uransa parasta kautta. Turunen (47, 22+22) on pystynyt johtamaan eturivistä vaikeidenkin jaksojen aikana. Saippuapalamainen hyökkääjä on jo rikkonut maaliennätyksensä. Nykytahti enteilee 56 pisteen kautta.

Teemu Turunen pelaa huimaa kautta. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva

Puheenaihe

SM-liigan sarjataulukko elää taas kerran kihelmöivästi ennen runkosarjan loppukiriä. Runkosarjan voittokamppailu on vielä auki ja molemmilla pudotuspeliviivoilla pakka on ihanasti levällään. Suorasta pudotuspelipaikasta kisaa viisi joukkuetta ja kympin joukkoon tähyää viivan alla kolme joukkuetta. Panosta riittää loppukierroksille.

Tyyli

Niko Huuhtanen muuttaa kaiken kullaksi tällä hetkellä. Jukurien 20-vuotias sensaatiotähti on hehkunut yhtenä sarjan kuumimmista pelaajista tämän vuoden puolella. Kalevankankaan sheriffi on takonut 13 viime otteluun tehot 6+9. Viikonloppuna Huuhtanen taiteili kaupan päälle kasuaalin ilmaveivimaalin Sumulaakson betonipyhätössä.

Moka

HIFK on ajautumassa kriisiä kohti. Stadin miljoonajoukkue kyntää viiden ottelun tappioputkessa ja kahdeksasta viime ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. HIFK:n peliä leimaa jaksottaisuus ja pakottaminen. Hyvää erää seuraa helposti heikko erä, eikä pelaamisessa ole riittävästi toisteisuutta ja rentoutta. Jos luisu jatkuu, HIFK aloittaa kevättanssit säälipleijareista, mikä olisi katastrofi.

Yllätys

Laitetaan mies kuntoon ja takaisin maailmalle. Näin Olli Jokinen ilmoitti Pekka Jormakalle, kun kokenut laitahyökkääjä siirtyi Jukureihin toissa kaudeksi. Jormakka nakutteli kahtena edellisenä kautena vajaat 30 pistettä tauluun, mutta tälle kaudelle hän ilmoitti tavoitteekseen paluun maajoukkueeseen. En uskonut tähän pätkääkään. No, nyt 33-vuotias Jormakka on 20 maalin kunnossa ja palaa Leijoniin. Kova temppu.

Sasha Huttunen

Tähti

KalPan Matyas Kantner kumautti kaksi voittomaalia viikonlopun aikana: hän upotti SaiPan ja HIFK:n. Honkkeli puikkelehtija ajaa hanakasti päin maalia ja teki viikon peleissä yhteensä neljä maalia. Kauden saldo on 14 osumaa, joilla hän on joukkueen sisäisen maalipörssin ykkönen. Viime keväänä Kuopioon saapunut tshekkilaituri on oiva täsmäapu, joka poikkeaa hieman KalPan tyypillisestä pelaajaprofiilista.

KalPan tshekkilaituri Matyas Kantner upotti sekä SaiPan että HIFK:n. Kuva: Toni Repo / Aamulehti

Puheenaihe

Paine HIFK-leirissä kasvaa. Viikon ainoa ottelu toi tappion, ja suunta on uhkaavasti kohti säälipleijareita. IFK:n peli on pahasti takalukossa. Mitä järkeä on edes hankkia huippupelaajia, jos heidät kahlitaan ankeaan muottiin? Tämä viikko kertoo paljon, kun vastassa ovat sekava JYP ja luovuttaja-HPK. Ville Peltosen uskottavuus on koetuksella.

Tyyli

Urallaan yli 800 liigaottelua pelannut ja koko syksyn loukkaantumisen takia sivussa ollut Janne Keränen jatkaa uraansa. 36-vuotias laatulaituri teki loppukauden mittaisen sopimuksen Mestis-joukkue Tuton kanssa. Lähes vuoden pelaamatta ollut Keränen laukoi heti paluuottelussaan maalin ja seuraavassa kaksi maalia. Tällä miehellä on lajille vielä annettavaa.

Viime kaudella Sportia edustanut Janne Keränen jatkaa uraansa Tutossa. Kuva: Toni Repo / IS

Moka

HIFK uhkaa pudota sääleihin, mutta toisella suurseuralla TPS:llä menee vielä huonommin. Tepsi on lähellä tippua ulos kymmenen joukosta. Tommi Miettisen turkulaisnippu on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan, ja Sport ja KooKoo vaanivat vain parin pinnan päässä. Lauantain JYP-ottelun kruunasi vielä tuomarivirhe, kun TPS:n räikeä väärä vaihto jäi viheltämättä. TPS pelasi noin 15 sekuntia kuudella kenttäpelaajalla.

Yllätys

Tyhjennysmyyntien hopeareunus on, että nuorille pelaajille avautuu runsaasti peliaikaa joukkueelle sinänsä merkityksettömissä otteluissa. HPK:ssa 19-vuotias laiturilupaus Axel Skinnari on noussut pelaajamyyntien jälkeen ykkösketjuun 18 minuutin peliajalle – ja verkko heiluu. Skinnari sihautti Tapparaa vastaan kaksi komeaa maalia, liigauransa ensimmäiset.

Teemu Suvinen

Tähti

Ryan Lasch on jäätävässä vireessä. Pelicansin virtuoosi täräytti KooKoota vastaan tehot 1+3 ja paria päivää aiemmin rokotti SaiPaa tehoilla 1+2. Odotettua nihkeämmin kauden aloittanut yhdysvaltalaiskonkari näyttää taas siltä alati vaaralliselta kiekkonerolta, jollainen on SM-liigassa aiemmin ollut. Varkain Lasch (6+41) on noussut jopa taistelemaan pistepörssin voitosta. Hän on vain neljän tehopisteen päässä pörssikärjistä Eemeli Suomesta ja Oula Palveesta.

Ryan Lasch on palannut vanhaan loistoonsa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Puheenaihe

Sami Niku siirtyi isolla kohulla JYPistä Ilvekseen, ja se näkyy. Taituri-Niku oli Jyväskylässä tällä kaudella suvereeni, mutta Ilveksessä hänellä ei vielä ole lähtenyt. Nikulla oli mediamylläkän jälkeen taatusti kova halu onnistua heti, mikä on näkynyt ylisuorittamisena Ilveksen paidassa.

Tyyli

Olli Jokinen marinoi joukkuettaan pudotuspeleihin mielenkiintoisella tavalla viime viikolla. Jokinen pani joukkueen sisällä pystyyn ”pudotuspelisimulaation”. Jukurit lähti kolmen pelin viikkoon kuvitteellisesti niin, että se oli 1–3-tappiolla pudotuspelisarjassa. Jukurit selvitti kaksi ”ottelupalloa” mutta hävisi seiskapelin KooKoolle.

Moka

SM-liigan otteluohjelmasta löytyy aina vaan kummallisempia yllätyksiä. Tänä lauantaina Kuopiossa oli erikoinen tilanne. HIFK sai latautua lauantain vierasotteluun koko viikon, ja joukkue matkusti hyvissä ajoin edellisenä päivänä Kuopioon valmistautumaan. Irvokasta oli se, että samaan aikaan kotijoukkue KalPa hikoili vielä perjantaina Lappeenrannassa.

Yllätys

Vaikka HIFK sai järisyttävän huilausedun edellä mainittuun vierasotteluunsa Kuopiossa, helsinkiläiset hävisivät silti. HIFK on pullollaan kokeneita ja meritoituneita pelaajia, joten olen koko ajan ajatellut, että stadilaiset ovat vielä kovia keväällä. Nyt tilanne alkaa kuitenkin näyttää niin huonolta, että usko on koetuksella.

Source Link is.fi