Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_133942401f9d75c2cfbe8c41b1a74d23, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigatuomio: Tähtipelaaja romahti oudolla tavalla – näiden miljonäärien mitta on täynnä – Uutisalue

SM-liigatuomio: Tähtipelaaja romahti oudolla tavalla – näiden miljonäärien mitta on täynnä

SM-liigatuomio perkaa jokaisen peliviikon puhuttavimmat henkilöt, tapahtumat ja ilmiöt.

RAADISSA ovat tällä viikolla mukana IS:n toimittajat Sami Hoffrén, Teemu Suvinen ja Sasha Huttunen.

Sami Hoffrén

Tähti

TPS:n ruotsalaispuolustaja Max Lindroth on noussut puskista valokeilaan. Tammikuun lopulla Frölundasta Turkuun siirtynyt 27-vuotias puolustaja on paukuttanut yhdeksään otteluun tehot 4+8. Todellinen pöljä päivä sattui Lappeenrannan Kisapuistossa, kun Lindroth hurjasteli liigahistorian nopeimman hattutempun ottelun alusta lähtien. Samassa ottelussa Lindroth osui vielä kertaalleen. Edellisen kerran liigapuolustaja oli tehnyt neljä maalia lähes 40 vuotta sitten. Sulavaliikkeisen ruotsalaisen tehotahti on mieletön, kun ottaa huomioon sen, että hän on ollut SHL:ssä aiemmilla kausilla käytännössä vain 10 pisteen puolustaja.

Puheenaihe

Tuomarilinjan kritisointi on tuttua kauraa kaudesta toiseen, mutta kyllähän se jostain kertoo, että viime aikoina tulikivenkatkuisia ulostuloja on tullut useita. Turhautuminen on ilmeistä. Valmentajien ja tuomarien välillä on kipinöinyt jo tovin, joten siinä mielessä ei ole yllättävää, että nyt roihahti isommin. Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg sai ansaitun näpäytyksen f-pommeistaan. Toivottavasti jättisakot herättivät kaikki osapuolet. Tuomarilinjassa on viilattavaa, mutta kritisoinnin voi tehdä asiallisesti. Julkinen kitinä ei auta asiaa.

Tyyli

Rami Määtän loputtomalta tuntunut odotus päättyi tyylillä, kun Ässien 21-vuotias puolustaja iski viimein uransa ensimmäisen maalin SM-liigassa. Sykähdyttävä osuma syntyi ottelussa numero 177. Määtän näyttävästä maalista ja etenkin sen jälkeisistä villeistä tuuletuksista ei voinut kuin tulla hyvälle tuulelle. Määttä tuuletti ympäri kaukaloa kuin nuori Rocky Balboa ja otti Isomäen hornankattilan vastaansanomattoman upealla tavalla haltuun.

Moka

JYPin kuumaverinen kanadalaishyökkääjä Braden Christoffer on pysynyt ruodussa pitkään, mutta lauantain kierroksella tapahtui paha ylilyönti. Christofferin älytöntä kirvesiskua Jukurien Niclas Lundgrenin nilkkaan ei voi puolustella millään. Vastaavanlaisista iskuista pitää antaa kerran kerrasta pelikieltoa. Kurinpito oli onneksi hereillä.

Yllätys

Mitä on tapahtunut Ilveksen tähdelle Adam Clendeningille? Jenkkipuolustaja takoi hurjalla tahdilla tehoja saavuttuaan tupsukorviin, mutta vuodenvaihteen jälkeen on ollut hiljaista. Clendening mätti 21 ensimmäiseen otteluun 21 pistettä. Taiturimainen puolustaja on tehnyt 14 viime ottelussa hänelle vaatimattomat tehot 1+3.

Adam Clendening on kerännyt tällä kaudella 35 ottelussa 25 (7+18) pistettä. Kuva: jr

Teemu Suvinen

Tähti

Teemu Turusen maalitahti hämmästyttää. Kärppien laiturilla on kasassa kohta jo 30 kaappia. Tämän virstanpylvään saavuttaminen olisi kova saavutus. Turunen ei ole aina ollut kaukalon kliinisin viimeistelijä, mutta nyt maalinteko on hänelle helppoa ja vaivatonta. Laukaukseen on tullut tarkkuutta, ja lisäksi Turunen peittää laukauksensa ovelasti.

Puheenaihe

Tuomarit ja valmentajat ovat sotajalalla. Moni päävalmentaja on kritisoinut tuomareita avoimesti. Tuomarit kestävät paljon kritiikkiä, mutta nyt heidänkin mittansa täyttyi. Molemmilla tahoilla on nyt peiliin katsomisen paikka: valmentajilla ja Jyri Rönnin johtamalla tuomaripoppoolla. Ennen pudotuspelejä olisi hyvä löytää samalle sivulle, tai muuten asetelma on räjähdysherkkä.

Lue lisää: SM-liigan tuomarien mitta täyttyi – raju avautuminen liiga­valmentajista

Tyyli

Ilveksen kannattajien joukkoretki Vaasaan huomioitiin Kanadassa asti. Matkassa oli lähes 2 000 fania, ja jälki oli komeaa. Tällaista julkisuutta liiga kaipaa kaikkien riitelyiden ja kohujen oheen.

Lue lisää: Tapahtumat Vaasassa ällistyttävät Kanadassa asti – ”Pohjois-Amerikka voisi ottaa oppia”

Moka

TPS on vajoamassa eräänlaiseksi kriisiseuraksi. Tällä tilikaudella tappiota tulee seuran oman tiedotteen mukaan noin 2,5 miljoonaa euroa. Häkellyttävä summa. Vaikuttaa siltä, että Supercell-miljonäärien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan maltti on loppumassa ja rahahanat kiristymässä. Ehkä TPS:n toimintaan tulee nyt jämäkkyyttä, kun seuran on nojattava jatkossa enemmän omaan pelaajapolkuunsa.

Yllätys

Antero Mertaranta selostaa jääkiekko-ottelunsa yleensä yksin, mutta perjantaina hänellä oli HIFK–KooKoo-ottelussa apurinaan entinen kiekkoilija, maailmanmestari Janne Pesonen. Tämä harvinainen asetelma toimi hyvin. Mertaranta yksin on loistava tunnelmanluoja Leijonien tärkeissä MM-otteluissa, mutta normaalissa liigapelissä asiantuntijasta rinnalla ei todellakaan ole haittaa.

Sasha Huttunen

Tähti

TPS:n Viljami Marjala, 21, pelaa mahtavaa tulokaskautta. Itseluottamus paistaa turkulaisten kultakypärän otteista, kun hän on lähes omin käsin repimässä joukkuetta pudotuspeleihin. Kuuden tehopisteen viikko nosti Marjalan kauden saldon 55 otteluun ja pinnoihin 17+22=39. Tulokkaiden pistepörssin ylivoimainen kärkinimi, eikä Jarmo Wasama -palkinnosta synny kilpailua kuin Sportin sensaatiopakin Atro Leppäsen kanssa.

Puheenaihe

TPS, KooKoo, Ässät ja Sport käyvät hurjan taistelun pääsystä kympin sakkiin, kun käytännössä jäljellä on kaksi paikkaa. Lukko ja KalPa lienevät turvassa. Tepsi on vaaravyöhykkeelle jouduttuaan raapinut voittoja, KooKoon nousukausi on kääntynyt pariksi tappioksi. Ässien peli ei ole uomissaan, ja jäähyväisiä jättävän Risto Dufvan Sport yrittää rykiä vielä jymypaukkua.

Axel Holmström ja Sport jahtaavat pudotuspelipaikkaa viimeiseen asti. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tyyli

Tuton päävalmentaja Jonne Virtanen pani pienen performanssin pystyyn Mestiksen lehdistötilaisuudessa. Virkaveli Marko Tuomaisella IPK:sta oli ollut haasteita muovipullojen nykyisen EU-standardikorkin kanssa, mikä ei jäänyt Virtaselta huomaamatta. Mestiksen lehdistötilaisuudet ovat jo itsessään oma tyylilajinsa Harri Aholan, Mikael Kotkaniemen ja Juhani Tammisen ajoista alkaen, joten on hienoa, että Monsterimonni jatkaa perinnettä.

Moka

Ässien Eemil Erholtz teloi TPS:n Petrus Palmun erittäin rumalla polvitaklauksella. Harvoin näkee, että eturivin pelaaja tekee näin törkeän tempun toisen joukkueen tähdelle. Talutettuna jäältä yhden jalan voimin poistuneen Palmun raivon ja ärräpäät ymmärtää, sillä tuon tällin jälkeen koko loppukausi on uhattuna. Täysin turha ja tuomittava teko Erholtzilta, jonka pitäisi auttaa omaa joukkuettaan playoff-jahdissa aivan toisin tavoin.

Yllätys

Kun Ville Mäntymaa nousi potkut saaneen Lauri Marjamäen tilalle Kärppien päävalmentajaksi, ratkaisu näytti väliaikaiselta. Mäntymaa on kuitenkin osoittanut, että hänessä on ainesta olla ihan oikea luotsi. Marjamäen alkukauden pistekeskiarvo oli vaatimaton 1,38 (30 ottelua), ja Mäntymaan alaisuudessa se on noussut komeaan tasalukuun 2,0 (24 ottelua). Kotiedusta kamppaileva Kärpät on kevään musta hevonen. Mäntymaa on jatkosopimuksensa (kevät 2026) ansainnut.

Source Link is.fi