Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f96fd38ba04b6a459434e2e911c48ba1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SpaceX-yhtiön avaruuslento vie lisää henkilökuntaa kansainväliselle avaruusasemalle – mukana amerikkalaisia ja venäläisiä – Uutisalue

SpaceX-yhtiön avaruuslento vie lisää henkilökuntaa kansainväliselle avaruusasemalle – mukana amerikkalaisia ja venäläisiä

Kansainvälinen avaruusasema on harvoja kansainvälisiä areenoja, joilla amerikkalaisten ja venäläisten yhteistyö jatkuu.

Elon Muskin omistaman SpaceX-yhtiön Falcon 9 -avaruusalus lähti tänään matkaan kohti Kansainvälistä avaruusasemaa (ISS) Floridan Cape Canaveralista.

Aluksen on määrä viedä avaruusasemalle kaksi amerikkalaista astronauttia, yksi venäläinen kosmonautti sekä yksi astronautti Yhdistyneistä arabiemiirikunnista.

Kansainvälinen avaruusasema on maapallon kiertoradalla 420 kilometrin korkeudessa pysyvästi liikkuva laboratorio, jonne matka kestää 25 tuntia.

Kansainvälinen avaruusasema.

Kansainvälinen avaruusasema Kuva: NASA / AOP

Nyt asemalle matkaava miehistö viettää siellä puoli vuotta, tarkoituksenaan tehdä noin 200 tieteellistä koetta.

Kosmonautti Andrei Fedjaev on historian toinen kansainväliselle avaruusasemalle amerikkalaisaluksessa matkustanut venäläinen.

Kansainvälinen avaruusasema on yksi harvoja kansainvälisen yhteistyön foorumeja, joissa amerikkalaiset ja venäläiset tekevät edelleen saumatonta yhteistyötä.

Astronautit Chris Cassidy, Karen Nyberg ja Luca Parmitano valmistautumassa avaruuskävelyyn avaruusasemalla. Cassidy ja Parmitano ovat pukeutuneet avaruuspukuihin, Nyberg auttaa heitä kuvassa keskellä ja on itse siviilivaatteissa.

Astronautit Chris Cassidy, Karen Nyberg ja Luca Parmitano valmistautumassa avaruuskävelyyn avaruusasemalla vuonna 2013. Kuva: NASA/JSC/ Karen Nyberg.

Avaruusasemalla on entuudestaan seitsemän työntekijää, joista kolme amerikkalaisia, kolme venäläisiä ja yksi japanilainen.

Kansainvälinen avaruusasema on ollut toiminnassa taukoamatta yli kaksi vuosikymmentä.

Lisää aiheesta:

Jatkuuko Yhdysvaltain ja Venäjän yhteistyö avaruudessa? Kansainvälinen avaruusasema ISS sai jatkoaikaa presidentti Joe Bidenin päätöksellä

Venäjän hyökkäys Ukrainaan uhkaa myös kansainvälistä avaruustoimintaa, arvioi avaruustekniikan apulaisprofessori

Source Link yle.fi