Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_28903e2a23bf738c4a57fd3b737b9e62, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Stubb ilmestyi kehysriiheen – tästä oli kyse – Uutisalue

Stubb ilmestyi kehysriiheen – tästä oli kyse

Tasavallan presidentti Alexander Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa pitävänsä selvänä, että Israel tulee tekemään vastaiskun.

Tp-utva, eli tasavallan presidentti Alexander Stubb ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuus­poliittinen ministeri­valiokunta, kokoontui maanantai­aamuna ylimääräiseen kokoukseen Lähi-idän tilanteen vuoksi.

– Saimme tilannekatsauksen ulkoministeriltä ja viranomaisilta siitä, mitä Iranin viikon­lopun iskun aikana on tapahtunut ja mitä mahdolliset jatkoaskeleet voivat olla, Stubb kertoi tiedotus­tilaisuudessa.

Stubbin mukaan yhteydenpito ulkopoliittisen johdon kanssa oli tiivistä viikonloppuna jo ennen Iranin iskua Israeliin.

– Olimme saaneet vihiä siitä, että jotain on tapahtumassa. Vetosimme osapuoliin jo siinä vaiheessa de-eskalaation puolesta.

Suomen linja ei ole Stubbin mukaan muuttunut. Suomi tuomitsee voimakkaasti Iranin iskun Israeliin ja peräänkuuluttaa de-eskalaatiota.

– Toimimme aktiivisesti, ettei lisäiskuja tapahdu, Stubb sanoi.

Vaikka tilanne näyttää tällä hetkellä rauhoittuneen, Stubbin mukaan on selvää, että Israel tulee tekemään vastaiskun Iraniin jossain vaiheessa.

– Eskalaation vaara on todellinen. Hopeareunus on se, että Kiina, Yhdysvallat, Euroopan unioni ja alueelliset toimijat pyrkivät kaikin keinoin tämän välttämään.

Stubb ei halunnut spekuloida sillä, millainen Israelin mahdollinen vastaisku voisi olla.

– Israelissa ei näytä olevan siitä yksimielisyyttä hallinnon sisällä. He rauhassa ja maltilla harkitsevat, miten toimivat, Stubb totesi.

Source Link is.fi