Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_33f3d5b4f71d31e426955677c56f796b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalainen hittiduo vie CS-majoreille uuden biisin ja livebändin: ”The Verkkarsin versio Super Bowlin väliaikashow’sta” – Uutisalue

Suomalainen hittiduo vie CS-majoreille uuden biisin ja livebändin: ”The Verkkarsin versio Super Bowlin väliaikashow’sta”

Suomalaisyhtye The Verkkars palaa parrasvaloihin parin hiljaisemman vuoden jälkeen.

Tomi Tammisen, 28, ja Iiro Paakkarin, 26, viisi vuotta sitten puolivahingossa perustama hittiduo julkaisi pari viikkoa sitten God Mode -nimisen kappaleen, jossa vierailee Counter-Strike-tähti Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

The Verkkarsille tuttuun tyyliin kappale yhdistelee räppiä ja elektronista musiikkia ja ammentaa Counter-Strikesta ja kilpapelaamisesta.

– Tämä oli Aleksin ensimmäinen kerta mikrofonin edessä studiossa. Kympin suoritus, Tamminen toteaa Ylen haastattelussa HMC:n studioilla Helsingissä.

Kaksikko paljastaa, että lisääkin musiikkia on luvassa tänä vuonna.

Videolla The Verkkars kertoo, miten Aleksi ”Aleksib” Virolainen reagoi musiikkivideon kuvauksiin.

Verkkarsin versio Super Bowlin väliaikashow’sta

God Mode julkaistiin otolliseen aikaan. Käynnissä on Counter-Striken nykyisen version, CS2:n, ensimmäinen major-arvoturnaus, ja parhaillaan pelataan pudotuspelejä.

Sunnuntaina vuorossa on finaali, jonka yhteydessä The Verkkars esiintyy loppuun myydylle Royal Areenalle Kööpenhaminassa.

– Täällä turvallisessa studiossa ei vielä jännitä, mutta sitten, kun näkee sen areenan silmien edessä, se on eri juttu, Tamminen toteaa.

Paakkari huomauttaa, ettei bändillä ole paljoa esiintymiskokemusta. Suurin keikka oli niin ikään CS:n major-turnauksen yhteydessä Tukholmassa vuonna 2021.

– Nyt luvassa on The Verkkarsin versio Super Bowlin väliaikashow’sta, The Verkkars 2.0, Paakkari lupaa.

Päivitystä aiempaan tuo ainakin se, että mukana on livebändi. God Modesta kuullaan tapahtumaa varten tehty livesovitus. Visuaalisuus on kaksikon mukaan uudella tasolla.

27.03.2024,Helsinki.  The Verkkars  on studiossa

Tomi Tamminen ja Iiro Paakkari tekivät ensimmäisen hittinsä yhdessä yössä ”läpällä” ja julkaisivat sen Youtubessa. Levy-yhtiö astui kuvioihin vasta myöhemmin. Kuva: Grigory Vorobyev / Yle

Valve otti yhteyttä

The Verkkars nousi peliyhteisön suosikkibändiksi vuonna 2019, kun se julkaisi ennen silloista major-turnausta Ez 4 Ence -nimisen kannatusbiisin Encen silloiselle suomalaisjoukkueelle, jossa myös Aleksib pelasi. Biisi tehtiin yhdessä illassa oman kaveriporukan iloksi, mutta siitä tuli peliyhteisön rakastama hitti.

Ence pääsi vastoin kaikkia odotuksia finaaliin saakka ja saapui lavalle tuoreen kannatuslaulun tahtiin. Turnauksen jälkeen Valve otti The Verkkarsiin yhteyttä. Biisi haluttiin ikuistaa pelin sisällä erikseen ostettavaksi musiikkipaketiksi, koska CS-yhteisö oli sitä niin kovasti vaatinut.

– Valve oli nostanut kädet ilmaan, että kai se on tehtävä. Olimme vain, että kovaa ajoa, Paakkari nauraa.

Sama juttu kävi Tukholman majorien yhteydessä vuonna 2021. Silloin kaksikko oli julkaissut Flashbang dance -kappaleen, jossa on mukana amerikkalainen CS-ammattilainen Jordan ”n0thing” Gilbert.

Peliyhteisössä on vuosien mittaan arvuuteltu kuumeisesti, paljonko biisin päätymisestä musiikkipaketiksi maksetaan. Tamminen ja Paakkari toteavat, ettei summista voi tarkemmin puhua, koska sopimuksessa on vaitiolopykälät. Kaksikko antaa ymmärtää, ettei summa kuitenkaan elämää mullistava ole.

– Jotain sieltä tulee, mutta meidän fokuksemme on hauskoissa ja hyvissä biiseissä sekä musavideokonsepteissa.

Entä onko myös God Mode päätymässä musiikkipaketiksi CS2:een?

– Emme ole niin pitkällä suunnitelmissa, mutta olemme me tsekanneet hyvän kohdan mvp-musiikiksi.

Mvp-musiikki on musiikkikatkelma, joka soi kierroksen parhaan pelaajan kunniaksi.

27.03.2024,Helsinki.  The Verkkars  on studiossa

Mitä enemmän kappaleissa viljellään CS-sanastoa, sitä enemmän biisit kuulostavat Verkkarsilta, Tomi Tamminen sanoo. Kuva: Grigory Vorobyev / Yle

”Äijä voisi tulla heittämään barsit johonkin biisiin”

Hiljattain julkaistussa God Mode -biisissä ympyrä sulkeutui, sillä Ez 4 Ence -kappaleen videolla Aleksib on mukana vasta pahvinaamana, uudella sinkulla ihan omana itsenään.

– Ajateltiin silloin, että jossain vaiheessa räpätään musavideolla yhdessä Aleksin kanssa. Olisi ihan huikea juttu, Tomi Tamminen toteaa.

Toive toteutui, kun musiikin tuottajina ja biisintekijöinä työskentelevät Tamminen ja Paakkari tutustuivat Virolaiseen illanistujaisissa muutama vuosi sitten.

– Luulen, että tämä onnistui, koska emme spämmänneet, että hei tehdään yhdessä biisi. Tutustuttiin, frendailtiin ja hengailtiin. Välillä heitettiin läpällä, että kyllä äijä voisi tulla heittämään barsit johonkin biisiin. Aleksi totesi, että katsotaan, jos oikea hetki ja biisi löytyy, Tamminen kertoo.

27.03.2024,Helsinki.  The Verkkars  on studiossa

Iiro Paakkari sai tänä vuonna Emma-gaalassa vuoden tuottaja -palkinnon muun muassa Isaac Elliotin albumin tuottamisesta. Kuva: Grigory Vorobyev / Yle

Biiseissä puhutaan asioista, joita koetaan serverillä

The Verkkarsin kappaleissa sanoitukset ymmärtää parhaiten pelaajayhteisö. God Modeen on lainattu CS:n sisäisiä radiokomentoja, kaikilla biiseillä viljellään meemejä.

Ei ehkä suomalaisen lyriikan riemuvoittoa, mutta toimii.

– Mitä syvemmälle menemme CS-sanastoon, sitä enemmän biisit kuulostavat Verkkarsilta, Tamminen toteaa.

– Se on Verkkarsin ydintä, että me olemme aitoja CS-intoilijoita. Puhumme biiseissä niistä asioista, joita koemme serverillä, Paakkari jatkaa.

27.03.2024,Helsinki. The Verkkars on studiossa

Tomi Tammisen mukaan viimekertainen esiintyminen CS-majoreilla oli heittämällä siisteimpiä kokemuksia ikinä. Odotukset ovat siis korkealla tulevaa sunnuntaita ajatellen. Kuva: Grigory Vorobyev / Yle

Niin, Tammisella ja Paakkarilla on molemmilla plakkarissa neljästä kuuteen tuhanteen tuntiin CS:ää. CS-pelaajat mittaavat tasoaan Faceit-palvelussa. Siellä Tamminen on tasolla 10, Paakkari tasolla 3.

– Olen parempi pelaamaan kuin mitä kolmostaso antaa ymmärtää, Paakkari vannoo.

– Välillä topfrägään (eniten tappoja joukkueessa) kymppien kanssa ja mietin, miksi olen jumissa täällä kolmosessa.

Jos vielä Navi olisi finaalissa

Tamminen ja Paakkari toivovat, että Aleksib:n joukkue Navi pärjäisi Kööpenhaminan turnauksen pudotuspeleissä ja pääsisi päätyyn saakka. Navi kohtaa tänään perjantaina neljännesfinaalissa turkkilaisen Eternal Fire -joukkueen.

– Olisihan se ihan unelma vetää God Modea siellä areenalla, jos vielä Navi olisi finaalissa, Paakkari toteaa.

Source Link yle.fi