Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_838c52e5bfa53f6a5527b14068ee57c2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaismaalivahti sai yllättävän puhelinsoiton Antti Niemeltä – Huuhkajien matkassa viiden vuoden tauon jälkeen – Uutisalue

Suomalaismaalivahti sai yllättävän puhelinsoiton Antti Niemeltä – Huuhkajien matkassa viiden vuoden tauon jälkeen

Suomi kohtaa Slovenian lauantaina 14.10. klo 19. Yle näyttää suorana kaikki Huuhkajien karsintaottelut.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella on lauantaina edessä erittäin tärkeä EM-karsintaottelu Sloveniaa vastaan. Tulos voi määritellä jo pitkälle Suomen mahdollisuuksia Saksan EM-kisoihin.

Suomen maalivahtikolmikkoon valittiin vähän yllättäenkin 25-vuotias Hugo Keto, kun Jesse Joronen loukkaantui. Lukas Hradecky on ollut pitkään Suomen ykkösvahti ja nyt kakkosena on Viljami Sinisalo.

– Tuli se vähän yllätyksenä. En tiennyt Jorosen loukkaantumisesta ennen kuin Antti (Niemi) soitti ja kertoi, että valitsi minut paikkaamaan, Keto kertoi Suomen joukkueen etäinfossa.

Keto on ollut mukana maajoukkueryhmässä talvimaaotteluissa vuonna 2018, mutta pelattuja A-maaotteluita hänellä ei ole.

– Joukkueeseen oli helppo tulla mukaan. Melkein puolet ryhmästä on tuttuja. Maalivahdit ovat tosi hyviä tyyppejä, meillä on hyvä, rento tunnelma, mutta töitä tehdään kunnolla.

Keto tietää roolinsa kolmosmaalivahtina.

– En hirveästi odota, että pääsisin pelaamaan. Teen parhaani, että ”Luke” on valmis pelejä varten ja yritän pitää tunnelmaa ylhäällä.

Seurajoukkuetasolla Keto pelaa Norjassa Sandefjordissa. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä. Putoaminen saisi Kedon miettimään jatkoaan.

– Ei se mikään ihanteellisin tilanne olisi jatkaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja pysytään sarjassa. Jos ei pysytä, niin pitää keskustella agenttien kanssa tilanteesta.

Keto lähti Suomesta nuorena, kun hän kesällä 2014 siirtyi Arsenalin akatemiaan Lontooseen. Vuosina 2018–2020 Keto kuului Englannissa Brightonin organisaatioon ennen kuin palasi pariksi vuodeksi Suomeen, HJK:n riveihin.

”Pelistä tulee vaikea”

Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi näkee mielellään Kedon Huuhkajissa.

– Hänen roolinsa on aika selvä. Meillä on maalivahtitilanne ollut aika vakio viime vuosina. Kun Jesse loukkaantui, mietittiin, kenellä on pelikokemusta alla. Hugo oli luonnollinen vaihtoehto. Hän on pelannut hyvässä sarjassa isoja minuutteja.

– Kiva nähdä häntä pitkästä aikaa. Muistan Hugon enemmän junnuvuosilta, hän on kehittynyt kovasti.

Niemi tietää, että Slovenia-ottelu on tärkeä, mutta ei halua ylikorostaa pelin merkitystä.

– Tästä on muodostunut tärkeä peli. En sanoisi tätä kuitenkaan ratkaisevaksi peliksi, tässä on aika monta pistettä vielä jaossa. Slovenian loppuohjelma ei ole helppo. Toki auttaisi todella paljon, jos saisimme tästä ottelusta pisteitä.

Niemi korostaa, että pelistä tulee vaikea.

– Slovenia on hyvä joukkue, varsinkin heidän vastahyökkäyspelaaminen on todella hyvää. Maalivahti (Atletico Madridin Jan Oblak) on yksi viimeisen 10–15 vuoden parhaista ja tyylikkäimmistä maalivahdeista.

Suomen EM-karsintaottelut

23.3. Tanska–Suomi 3–1

26.3. Pohjois-Irlanti–Suomi 0–1

16.6. Suomi–Slovenia 2–0

19.6. Suomi–San Marino 6–0

7.9. Kazakstan–Suomi 0–1

10.9. Suomi–Tanska 0–1

La 14.10. klo 19 Slovenia–Suomi

Ti 17.10. klo 19 Suomi–Kazakstan

Pe 17.11. klo 19 Suomi–Pohjois-Irlanti

Ma 20.11. klo 21.45 San Marino–Suomi

Lohkon kaksi parasta pääsevät kesän 2024 EM-kisoihin, jotka pelataan Saksassa.

Yle näyttää suorana kaikki Huuhkajien karsintaottelut

Source Link yle.fi