Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_72484beae358a8d08c5d258aec6099cb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Matkustajia kehotettiin pitämään kiinni, koska juna saattaisi äkillisesti pysähtyä – syynä ratahäiriö Helsingissä – Uutisalue

Matkustajia kehotettiin pitämään kiinni, koska juna saattaisi äkillisesti pysähtyä – syynä ratahäiriö Helsingissä

Helsingin rautatieliikenteessä oli keskiviikkona turvalaitevika, joka saattoi aiheuttaa lähijunan äkillistä pysähtymistä. Matkustajille viivettä aiheutui noin parin minuutin verran.

Juna ohittaa juna-aseman.

Ratahäiriö oli käynnissä Ilmalan ja Helsingin päärautatieaseman välillä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin päärautatieaseman ja Ilmalan aseman välillä on ollut keskiviikkona alkuillasta turvalaitevika, joka on aiheuttanut lähijunien äkillistä pysähtymistä.

Junassa paikalla ollut Ylen toimittaja Katri Tihilä kertoi, että noin kuuden aikaan illalla Ilmalan kohdalla junan kuulutuksessa kehotettiin matkustajia pitämään kiinni, koska juna saattaisi äkillisesti pysähtyä.

VR:n viestinnästä vahvistetaan, että äkillisiä pysähtymisiä on saattanut keskiviikkona alkuillasta tapahtua.

– Todennäköisesti veturinkuljettaja on kuuluttanut ja asiakkaille kertonut etukäteen, etteivät ihmettelisi mitä tapahtuu, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa.

Kyseessä on ollut turvalaitevika, joka on kuitenkin jo korjattu. Se ehti vaikuttaa junaliikenteeseen noin 1,5 tunnin ajan.

Matkustajille tilanteesta ei ole Linnamaan mukaan aiheutunut vaaraa, sillä Ilmalan, Pasilan ja Helsingin päärautatieaseman välillä juna ei kulje kovin nopeasti.

Myöskään mittavia myöhästymisiä tilanteesta ei ole Linnamaan mukaan aiheutunut. Pysähtyneet junat on saatu liikkeelle ilman viivästyksiä.

– Maksimissaan kaksi minuuttia tämä on saattanut viivästyttää, Linnamaa kertoo.

Source Link yle.fi