Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a080e25a8437f673d36a41620ce19d9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomeen saapuva yhtye tuomitsi Venäjän sotatoimet – seuraukset olivat karuja – Uutisalue

Suomeen saapuva yhtye tuomitsi Venäjän sotatoimet – seuraukset olivat karuja

Kotimaassaan ”mustalle listalle” joutunut kokoonpano aloittaa ensimmäisen Euroopan-kiertueensa Helsingistä.

Vuonna 2016 venäläinen, elektronista hiphopia soittava rap-duo Aigel julkaisi kappaleen Tatarin, jonka suosio ponnahti yllättäen pilviin. Kipaletta on kuunneltu muun muassa YouTubessa 119 miljoonaa kertaa.

Tuon vuoden jälkeen kaksikon suosio on jatkanut nousuaan, ja 5. toukokuuta Aigel aloittaa Euroopan-kiertueensa Helsingin Vanhalta Ylioppilastalolta.

Kotimaan lavoille kokoonpanolla ei ole kuitenkaan enää asiaa. Räppäri Aigel Gaisinan ja muusikko Ilya Baramiyan muodostama Aigel tuomitsi vuonna 2022 julkisesti Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan. Pian tämän jälkeen he muuttivat pois Venäjältä.

Tapahtumajärjestäjä Ait Music Productionin mukaan Aigel on siitä lähtien ollut Venäjän hallituksen epävirallisella listalla bändeistä, jotka eivät saa esiintyä Venäjällä.

Aigel on Instagram-tilillään myös muistellut vankilassa kuollutta venäläistä oppositiojohtajaa Aleksei Navalnyita tekstillä ”Hyvästi sankari”.

Venäjän hyökkäyssodan julkinen tuomitseminen on aiheuttanut duolle muutakin harmia.

Aigelin yksi tunnetuimmista kappaleista on nimeltään Pyala. Se kuultiin Venäjällä suositussa Slovo Pacana –sarjassa (englanninkieliseltä nimeltään The Boy’s World).

Räppiduon kappaletta ei kuitenkaan ole mainittu ohjelman lopputeksteissä sen jälkeen, kun se otti kantaa Venäjän sotatoimiin Ukrainassa, Ait Music Productionin tapahtumatiedotteessa kerrotaan.

Venäjän, tataarin ja englannin kielellä esiintyvä Aigel julkaisi debyyttialbuminsa 1190 vuonna 2017. Albumi sai merkittävää huomiota Venäjällä.

Vuonna 2020 julkaistun You’re Born -kappaleen musiikkivideo palkittiin Berlin Music Video Awards -tapahtumassa.

Syksyllä 2023 tataarin kielellä kirjoitettu kappale Piyala saavutti maailmanlaajuisen Shazam-musiikkilistan kärkipaikan.

Another Planet -sivuston mukaan Aigel on julkaissut vuosien 2017–2024 välillä yli 30 kappaletta. Yhtye keikkailee nykyään Euroopassa ja Aasiassa.

Helsingistä toukokuussa alkava keikkakiertue on ensimmäinen, jonka Aigel tekee Euroopassa.

Source Link is.fi