Banner Before Header

Suomen maajoukkueen ykköspassarin haave toteutumassa – Kaisa Alanko siirtyy Italian pääsarjaan

Kaisa Alanko pääsee toteuttamaan yhden haaveensa lentopallourallaan, sillä Suomen maajoukkueen ykköspassari on tehnyt sopimuksen Italian A1-sarjassa pelaavan Volley Vallefoglian kanssa.

Alanko siirtyi syksyllä kolmen kuukauden sopimuksella puolalaiseen Radomka Radom -joukkueeseen, jossa hän tuurasi joukkueen loukkaantunutta ja leikkauksessa ollutta passaria. Tätä ennen Alanko oli pelannut kolmen kauden ajan Ranskassa Volley-Ball Nantesin riveissä.

Alanko kertoi jo syksyn EM-kisojen aikaan Yle Urheilulle, että hänen haaveenaan olisi päästä pelaamaan Italian kivikovaan liigaan. Syksyllä huippuseuroissa ykköspassarihankinnan oli jo tehty.

Vallefoglialaisjoukkueen ykköspassari Francesca Scolan loukkaannuttua Aulangolle avautui paikka. Alangon sopimusta ei ole vielä julkistettu virallisesti, mutta sopimuksesta italialaisseuran kanssa kertoi muun muassa italialainen Volleynews (siirryt toiseen palveluun).

Volleynewsin mukaan Alangon pitäisi olla pelikelpoinen nopeassakin aikataulussa, mutta joukkueen sunnuntain ottelu Coneglianoa vastaan on siirretty koronatapauksien takia. Vallefoglian seuraava ottelu on vierasottelu Busto Arsiziota vastaan ensi viikon sunnuntaina.

Alanko on toinen suomalaispelaaja Italian naisten pääsarjassa, sillä Daniela Öhman siirtyi syksyllä Hämeenlinnan Lentopallokerhosta Bergamoon. Alangon Vallefoglia on tällä hetkellä 14 joukkueen sarjassa 11. sijalla, kun Bergamo on 10:ntenä.

Lue myös:

Source Link yle.fi