Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0c46b1fd56ec64cb79a9b77a9056e1a0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomen mäkihyppääjä Jenny Rautionaho kaatui huippuhypyn pelottavasti – ”Tuossa on 120 kilometriä tunnissa nopeutta” – Uutisalue

Suomen mäkihyppääjä Jenny Rautionaho kaatui huippuhypyn pelottavasti – ”Tuossa on 120 kilometriä tunnissa nopeutta”

Willingenin mäkikisa oli viisitoista minuuttia pysähdyksissä Rautionahon kaatumisen takia.

Rautionahoa hoidettiin mäkimontussa. Kuva: EPA-EFE

Mäkihypyn naisten maailmancupissa Willingenissä nähtiin vakava tilanne, kun Suomen Jenny Rautionaho kaatui 128,5 -metrisen hyppynsä ensimmäisellä kierroksella.

Rautionaho kaatui alastulon jälkeen ja liukui mäkimontun pohjalle. Suomalainen ei päässyt omin avuin pois. Kilpailu oli vartin keskeytettynä hoitotoimenpiteiden aikana. Lopulta Rautionaho kannettiin paareilla pois kisapaikalta.

Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen analysoi hyppyä Urheilustudiossa. Rinne vaikutti Kukkosen mukaan jäiseltä ja epätasaiselta.

– Tosi hienon näköinen hyppy, jossa on kaikki kunnossa. Alastulossa sukset kanttaavat ja lyövät yhteen ja urheilija siitä nutulleen. Ei periaatteessa näytä kauhean vaaralliselta, mutta tuossa on 120 kilometriä tunnissa nopeutta. Lyöt vaikka polven tai pään rinteeseen, siitä voi aiheutua vakaviakin juttuja.

Rautionaho kannettiin paareilla pois kisapaikalta. Kuva: EPA-EFE

Kukkonen toivoo, että Rautionaho toipuu nopeasti ja pääsee valmistautumaan Planican MM-kisoihin.

Rautionaho, 26, on kärsinyt urallaan useista polvivammoista.

Rautionahon hyppy oli ensimmäisen kierroksen kuudenneksi pisin. Japanin Sara Takanashi venytti avauskierroksen pisimmän, 137,5 metrin siivun.

Juttu päivittyy…

Source Link yle.fi