Banner Before Header

Suora lähetys: Naton Stoltenberg kertoo neuvotteluista Venäjän kanssa

Venäjän ja sotilasliitto Naton edustajat ovat aloittaneet neuvottelunsa Brysselissä. Asiasta tviittasi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, joka totesi istumisen saman pöydän ääreen olevan tärkeää jännittyneessä tilanteessa.

Naton ja Venäjän neuvoston kokouksessa on tarkoitus keskustella jännitteistä, jotka liittyvät etenkin kiristyneeseen tilanteeseen Ukrainassa. Venäjä on koonnut noin satatuhatta sotilasta Ukrainan rajojen tuntumaan ja esittänyt Natolle pitkälle meneviä vaatimuksia.

Stoltenbergin on määrä pitää lehdistötilaisuus tapaamisen annista noin kello 14.30 Suomen aikaa.

  • Voit seurata Stoltenbergin tiedotustilaisuutta suorana yllä olevalta videolta.

Keskiviikon tapaaminen on osa neuvottelujen sarjaa tällä viikolla. Maanantaina Venäjän ja Yhdysvaltain edustajat keskustelivat Genevessä, ja torstaina Ukrainan tilannetta puidaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) kokouksessa.

Maanantain tapaaminen ei tuonut suuria läpimurtoja, mutta ainakaan diplomaattinen prosessi ei kariutunut, vaan osapuolet kertoivat vuoropuhelun jatkuvan.

Naton puheenjohtaja Jens Stoltenberg ja muutamat yksittäiset jäsenmaat ovat etukäteen viestineet, ettei myöskään keskiviikon keskusteluilta odoteta suuria läpimurtoja. Nato on kertonut haluavansa kuunnella venäläisten huolia ja toivovansa, että jatkoneuvotteluille löydetään yhteistä pohjaa.

Source Link is.fi