Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ca292793aefec884724b37442d4cd8a4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Suuri Uros-oikeudenkäynti on peruttu toistaiseksi – taustalla kiista todisteista – Uutisalue
Banner Before Header

Suuri Uros-oikeudenkäynti on peruttu toistaiseksi – taustalla kiista todisteista

Oulun käräjäoikeus päätti tänään, ettei Uros-yhtiön entisten johtajien oikeudenkäynti voi alkaa vielä ensi viikolla.

Uroksen toimitilat Oulun Alppilassa.

Kahta Uros Oy:n entistä johtajaa syytetään törkeästä avustuspetoksesta. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Kahta Uros Oy:n entistä johtajaa koskeva avustuspetosoikeudenkäynti on peruttu toistaiseksi, tiedottaa Oulun käräjäoikeus.

Syynä on, että toinen Uroksen perustajista, Tommi Uhari, on vaatinut syyttäjää tekemään lisätutkintaa Business Finlandiin ja hankkimaan tulevaan oikeudenkäyntiin viraston sisäisiä viestejä liittyen Uros Oy:n rahoituksen käsittelyyn ja takaisinperintään.

Toissijaisesti Uhari vaatii, että käräjäoikeus määräisi Business Finlandin toimittamaan viestejä oikeudelle omatoimisesti.

Syyttäjä on kieltäytynyt lisätutkinnasta, ja myös Oulun käräjäoikeus antoi aiemmin tässä kuussa päätöksen, jossa hylättiin Uharin pyyntö lisätutkinnan määräämisestä sekä vaatimus asiakirjan esittämisvelvollisuudesta.

Uhari sekä Uros Oy:n toinen perustaja ja Uharin kanssasyytetty Jyrki Hallikainen ilmoittivat maanantaina käräjäoikeudelle, että he aikovat valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Alun perin Uros Oy:n perustajia koskevan oikeusjutun pääkäsittelyn oli määrä alkaa tiistaina 23. huhtikuuta.

Käräjäoikeuden mukaan pääkäsittelyä ei ole syytä aloittaa ennen kuin Uharin ja Hallikaisen valitus on käsitelty hovioikeudessa. Käräjäoikeus tiedotti tänään, että pääkäsittely on peruutettu ja se toimitetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Oikeusjutussa Jyrki Hallikaista ja Tommi Uharia syytetään siitä, että he olisivat avustuspetoksella tavoitelleet yhteensä 6 162 000 euron hyötyä. Kyse on Business Finlandilta haetuista avustuksista ja rahoituksesta. Syyttäjä vaatii kaksikolle rangaistusta törkeästä avustuspetoksesta.

Source Link yle.fi