Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_58a5ee58626ee5ad036728eade5b0532, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällainen on Windows95man eli Teemu Keisteri: speedoja ja Ukkeli-taidetta – Uutisalue

Tällainen on Windows95man eli Teemu Keisteri: speedoja ja Ukkeli-taidetta

Tiesitkö, että Windows95man tekee myös kuvataidetta ja on ollut kiertueella Japanissakin?

Teemu Keisteri / taiteilija / instagram myyntialustana / Helsinki 04.07.2020

Windows95man eli Teemu Keisteri ja Ukkeli-taidetta vuodelta 2020. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Tuore UMK-voittaja, DJ- ja kuvataiteilija Teemu Keisteri ryhtyi julkaisemaan teemoiltaan ja tasoltaan vaihtelevia videoita Youtubeen jo vuoden 2006 tienoilla. Videoissa Keisteri soittaa muun muassa musiikkia, versioi Swedish House Mafia -yhtyettä ja esiintyy usein vähäpukeisena. Esimerkiksi vuonna 2012 tehdyllä Ukkeli puu -videolla näkyy niin sanottu työmiehen hymy.

Vuoden 2013 DJ-keikka Flow-festivaaleilla sementoi Windows95man-hahmon sellaiseksi, kuin se nähtiin UMK-finaalissa. Asuun kuuluvat lyhyiksi leikatut shortsit, valkoinen Windows95-paita, lippis sekä toisinaan myös 90-lukulaista rekvisiittaa. Aiemmin Keisteri oli vetänyt kuumatunnelmaisia DJ-keikkojaan myös pelkissä ”jäätävissä” speedoissa.

Windows95man on esiintynyt vuoden 2022 Helsingin kaupungin uudenvuoden juhlassa, toiminut Käärijän jäähallikeikan lämmittelijänä ja käynyt Japanissakin. Vuoden 2016 Japanin kiertueeseen kuului muun muassa Osaka, jossa saatiin nauttia ysäri- ja italodiscoon nojaavasta musasta.

Ukkelitaidetta kultakauden klassikoista

Keisteri tunnetaan myös iloittelevasta ja värikkäästä Ukkeli-taiteestaan ja hän on pitänyt myös omaa taidegalleriaa Helsingissä.

Ukkeli-taiteen hengessä Keisteri on maalannut muun muun muassa uusia versioita kotimaisista taideklassikoista, kuten Haavoittunut Ukkeli, Taistelevat Ukkelit ja Ukkelin äiti, joiden lähtökohtina ovat olleet Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli, Ferdinand von Wrightin Taistelevat metsot sekä Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti. Ukkeli-taiteen keskiössä on usein keltainen, niin – ukkeli. Teoksia voisi tarkastella esimerkiksi pop-taiteen kontekstista.

Vuonna 2020 Keisteri teki yhteistyötä Vaasan sähkön kanssa ja Ukkeli-taiteella koristeltu pinkki kontti kiersi ympäri Suomea muun muassa festareilla, kuten Turun Aura Festissä.

Ei alkoholille

Keisteri on ollut esiintymässä myös alkoholittomassa yökerhoklubi Sober Furiousissa. Vuonna 2021 Keisteriä haastateltiin Ylen Darravapaana -podcastiin. Hän kertoo lopettaneensa juomisen tilanteessa, jossa joutui pohtimaan Helsingin keskuspuistossa kriisipuhelimeen soittaessaan, lähteäkö ”elämän polulle vai kuoleman tuhoon”. Keisterin mukaan oli hyvä lopettaa alkoholin juominen ”ennen kuin menettää kaiken”.

UMK:ssa Windows95man julkaisi ensimmäisen oman singlensä, No Rulesin. Kappaleen nimi viittaa artistin mottoon, joka musiikin ohella näkyy hänen muussakin tekemisessään.

– Mielestäni kaikki suomalaiset ovat syvällä sisimmässään hieman hulluja, ja halusin tuoda tuota piirrettä enemmän esille. Nyt pääsen myös itse tuomaan musiikkini suuremman yleisön tietoon ja samalla levittää No Rules -biisin ilosanomaa, Keisteri kertoo Ylen haastattelussa.

Siviilielämässä Teemu Keisteri on Espoossa asuva perheenisä.

Windows95man voitti UMK:n lauantaina.

Source Link yle.fi