Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_734c15d44f5ccb1875e1ed7e3b0fbf1b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kahden lapsen äiti kuoli rajussa onnettomuudessa – traagiset kuvat turma­paikalta – Uutisalue

Kahden lapsen äiti kuoli rajussa onnettomuudessa – traagiset kuvat turma­paikalta

Onnettomuuspaikalta otetut kuvat paljastavat tuhon voimat.

Kahden lapsen äiti sai surmansa rajussa liikenneonnettomuudessa Salossa kesäkuussa 2021. Hänen pelastamisekseen ei ollut mitään tehtävissä.

Onnettomuus tapahtui Suomusjärven liittymän tienoilla. Jostain syystä lasten äiti oli pysähtynyt moottoritien erkanemiskaistalle, jolloin takaa tullut nainen ajoi hänen autonsa perään. Törmäyshetkellä vauhtia oli noin 120 kilometriä tunnissa.

Onnettomuus tapahtui Salossa 23.6.2021. Kuvassa vasemmalla surmansa saaneen naisen auto. Kuvassa keskellä etualalla rikokseen syyllistyneen naisen auto. Kuva: Poliisin esitutkintamateriaali

Tämän jälkeen molemmat autot kimpoilivat useita metrejä ja vaurioituivat pahasti. Onnettomuus oli erittäin raju, ja siitä kielivät myös tapahtumapaikalta otetut kuvat. Näky turmapaikalla oli lohduton.

Onnettomuudessa kuolleen naisen auto rusentui täysin kohtalokkaassa kolarissa. Kuva: Poliisin esitutkintamateriaali

Surmansa saaneen naisen auto paiskautui tien pientareelle, onnettomuuden aiheuttaneen naisen auto jäi puolestaan poikittain moottoritielle.

Oikeuden mukaan onnettomuus johtui kahdesta syystä.

Perään ajaneen auton kuski oli ennen törmäystä katsellut muualle, eikä huomannut ajoissa tien vieressä pysähtyneenä ollutta autoa.

Onnettomuuden aiheuttaneen naisen auto. Kuva: Poliisin esitutkintamateriaali

Kuva: Poliisin esitutkintamateriaali

– Muualle usean sekunnin ajaksi katsominen on ollut tähän nähden vaarallista ja aiheuttanut kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden, oikeus kirjoitti.

Oikeuden mukaan onnettomuuteen vaikutti toisaalta myös surmansa saaneen naisen oma toiminta.

Tämä oli ollut lainvastaisesti pysähtyneenä moottoritien erkanemiskaistalle ja osittain ajokaistalle. Oikeuden mukaan tämä ”yllättävä” seikka myötävaikutti onnettomuuden syntyyn, mikä osaltaan vähensi päälle ajaneen naisen syyllisyyttä. Oikeus otti sen myös tuomiota mitatessaan alentavasti huomioon.

Oikeus tuomitsi 40-vuotiaan naisen kuolemantuottamuksesta 60 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 540 euroa. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden viime joulukuussa antama tuomio on lainvoimainen.

Source Link is.fi