Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ab46f950db238619565a010291dbfe5d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Täydellinen yllätys” – näin Windows95manin voittoon reagoitiin naapurimaissa – Uutisalue

”Täydellinen yllätys” – näin Windows95manin voittoon reagoitiin naapurimaissa

Suomen viisukarsinnoista on kirjoitettu muun muassa Ruotsin ja Viron mediassa.

Windows95man UMK-lavalla käsissään letkut, joista suihkuaa pyroja. Etualalla ihmisten taputtavia käsiä.

Windows95man eli Teemu Keisteri. Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Windows95manin voitto Suomen euroviisukarsinnoissa on saanut myös kansainvälistä huomiota. Raisu esitys on huomioitu etenkin naapurimaamme Ruotsin mediassa.

Expressen-iltapäivälehdessä todetaan, että Windows95manin shown aikana voi todellakin tapahtua ihan mitä tahansa ja viitataan samalla farkkuihin puettuun jättiläismunaan, artistin ”pieniin kalsongeihin” ja 1990-luvun Casio-rannekelloon.

Expressen on poiminut artikkeliinsa myös ruotsalaisten X:ään (entinen Twitter) kirjoittamia sosiaalisen median kommentteja, joissa kehutaan esityksen huumoria ja railakkuutta.

– Hauskaa ja 90-luvun viboja. Hyvä valinta, Suomi! kirjoittaa Windows95manin tyyliin ihastunut viisufani.

Ihan kaikkien ruotsalaisten suosiota Windows95man ei kuitenkaan ole saavuttanut.

– Suomi, sinä joudut vielä maksamaan rikoksestasi, puhkuu pettynyt katsoja.

Mikael Gabriel ja Nublu esiintymässä UMK-lavalla. Taustalla pinkkiä ja sinistä grafiikkaa.

Nublun ja Mikael Gabrielin esitystä. Kuva: Miikka Varila / Yle

Virossa haikaillaan Mikael Gabrielin ja Nublun perään

Viron Õhtuleht taas kiteyttää Windows95manin voiton kahteen sanaan: ”täydellinen yllätys”. Virossa Suomen euroviisukarsinnat ovat luonnollisestikin kiinnostaneet, koska Mikael Gabrielin kanssa esiintyi virolaisen hip hopin kärkinimi Nublu. Õhtuleht huomioikin, että kaksikko sai finaalissa raikuvat aplodit.

Lehdessä todetaan myös, että suursuosikkina oli etukäteen Sara Siipola, mutta että alushousuihin pukeutunut mies voitti suomalaisten sydämet.

ERR eli Viron yleisradio kertoo jo juttunsa otsikossa, että Mikael Gabriel ja Nublu pääsivät Vox Populi -kappaleellaan vasta kolmannelle sijalle. Jutussa kirjoitetaan myös, että voitto oli yllätys myös Windows95manille eli Teemu Keisterille ja Henri Piispaselle.

Source Link yle.fi