Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6cc62d404e8ace4f1b1869e8b6de9914, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teemu Pukille upea rajapyykki huomisessa Ranska-ottelussa: ”Ei ole hienompaa paikkaa sitä tehdä” – Uutisalue

Teemu Pukille upea rajapyykki huomisessa Ranska-ottelussa: ”Ei ole hienompaa paikkaa sitä tehdä”

Teemu Pukki nousi Jari Litmasen edelle Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston ykkösenä 12. lokakuuta MM-karsintaottelussa Kazakstania vastaan. Ja maalitilastoa katsoessa paalupaikka näyttää kuuluvan hänelle vielä hyvin pitkään.

Huomisillan MM-karsintaottelussa Teemu Pukki saavuttaa seuraavan tilastollisen rajapyykin ja tulee kuulumaan siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat sata kertaa Suomea miesten maajoukkuetasolla edustaneet.

– On suuri kunnia edustaa omaa maataan ja huomenna sata ottelua tulee toivottavasti täyteen. Ei ole kovin montaa kaveria, ketkä ovat sen tehneet ja on hienoa kuulua siihen joukkoon, Pukki kommentoi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin vain neljä pelaajaa on yltänyt samaan kuin Pukki huomenna. Sadan maaottelun rajan ovat ylittäneet Sami Hyypiä, Jari Litmanen, Ari Hjelm ja Jonatan Johansson.

– Huomenna on hieno peli, iso panos ja täysi stadion. Ei ole hienompaa paikkaa sitä tehdä.

A-maajoukkueessa Pukki pelasi ensimmäistä kertaa 18-vuotiaana Tokiossa vuonna 2009, kun hänet vaihdettiin Litmasen tilalle Japania vastaan. Pukki vakiinnutti paikkansa maajoukkueeseen vuoden 2011 aikana.

31 vuoden iässä Pukki on tehnyt yli kymmenen maalia enemmän kuin Jari Litmanen saman ikäisenä. Litmasella on pelattuna 137 A-maaottelua, ja sillä tuloksella hän vielä pitää selvän kärkipaikkansa ottelutilastossa.

Suomi kohtaa jo kisapaikkansa varmistaneen Ranskan

Euroopan MM-karsintalohkoissa toiseksi sijoittuneet joukkueet etenevät jatkokarsintaan. Suomen kannalta Ranskan jo varma kisapaikka tarkoittanee sitä, että Ranska ei välttämättä marssita hohdokkainta ykköskokoonpanoaan Olympiastadionin nurmelle tiistai-iltana.

– Ranskaa vastaan oli viimeksi vaikea peli, emmekä ansainneet siitä sen enempää. Meidän pitää olla rehellisesti paljon parempia, rohkeampia pallon kanssa ja parempia vastahyökkäyksissä, jos lähdemmme jotain tulosta hakemaan.

Oli Ranskan kokoonpano mikä tahansa, kentällä on vastassa maailman huippupelaajia. Tähtihyökkääjän mukaan siihen ei liikaa pidä keskittyä.

– Ranskan joukkue on ollut koko elämäni ajan yksi maailman kärkijoukkueista. Se kertoo jotain sen maan jalkapallosta. Siellä on hyökkäysvoimaa vaikka muille jakaa, Pukki pohtii.

– Hirveästi ei ole merkitystä, ketä Ranska kentälle laittaa. Siellä on pelaajia huippujoukkueista joka tapauksessa. Oma suoritus on kuitenkin tärkein asia, jos haluaa pelistä tulosta.

Suomen pääkilpailijoihin kuuluvat Ukraina ja Bosnia-Hertsegovina kohtaavat myös tiistai-iltana. Ottelu ratkaisee Huuhkajien kohtalon, jos Suomi ei voita Ranskaa. Huuhkajien kannalta paras tulos ottelusta olisi tasapeli.

– Jos huomisen jälkeen ollaan lohkokakkosia, se on loistosuoritus. Ja jos emme ole, niin se on tietenkin pettymys, Pukki päättää.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa MM-karsinnoissa Ranskan tiistaina Helsingissä kello 21.45. Ottelu suorana lähetyksenä Yle Puheella.

Lue myös:

Source Link yle.fi