Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cb0303e0b3e7135b5c0bf61879e438dc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Therese Johaugia syytetään valehtelusta – nyt puhuu Harri Kirvesniemi – Uutisalue

Therese Johaugia syytetään valehtelusta – nyt puhuu Harri Kirvesniemi

Harri Kirvesniemi kertoo, miten pienen lapsen vanhempi voi harjoitella täysipainoisesti.

Hiihtokuningatar Therese Johaugia on syytetty bluffista tai jopa suoranaisesta valehtelusta hänen kotimaassaan Norjassa, mutta asiantuntija Harri Kirvesniemi uskoo olympiavoittajaa.

Johaug kävi viime viikonloppuna voittamassa täysin dominoivaan tyyliin Norjan mestaruuskisojen 30 kilometrin kisan vapaalla hiihtotavalla, vaikka hän on ollut niin kutsutusti eläkkeellä parin kauden ajan.

Hänen kollegansa Heidi Weng epäili Johaugin puhunen palturia kertoessaan harjoitusmääristään. Johaugin mukaan hän oli tammikuusta alkaen harjoitellut noin 10–15 tuntia viikossa.

– Johaug on nähtävästi harjoitellut paljon paremmin kuin on kertonut, Weng sanoi Dagbladetille.

Johaug on kertonut sisällyttävänsä viikoittaiseen harjoitusmääräänsä monta kovaa harjoitusta. Kirvesniemi ostaa selityksen.

– Johaugin harjoitusmäärä kuulostaa uskottavalta. 10–15 tuntiin saa takuuvarmasti mahtumaan kaikki kehittävät harjoitukset. Niin tehoa kuin pitkääkin treeniä, Kirvesniemi sanoo.

Asiantuntija uskoo, että suhteessa aikaisempiin harjoitusmääriinsä Johaug on jättänyt pois esimerkiksi palauttavia harjoituksia.

– Tuntien keruu on poissa, mutta olennaiset harjoitukset on tehty. Johaugin kuntopohjalla ohjelma on täysin mahdollinen, koska kestävyyttä riittää vähemmälläkin harjoittelulla, Kirvesniemi virkkoo.

Erottavana tekijänä suhteessa aktiiviurheilijoihin oli myös se, että muilla oli jaloissaan koko pitkä maailmancupin kausi. Johaug treenasi käytännössä kohti yhtä kisaa.

– Maailmancupin karusellin kiertäneet eivät olleet parhaassa kunnossaan, ja tärkeimpien kisojen jälkeen valmistautumisessa tulee repsahdus. He alisuorittivat kansallisissa kisoissa reippaasti.

Johaugin veli Karstein Johaug arveli Dagbladetille, että mikäli sisko palaa ensi kaudella MM-laduille Trondheimissa, hän lisää jatkossa harjoitusmääräänsä.

Kirvesniemi lataa norjalaisen tulevasta kunnosta karun arvion.

– Valitettavasti pelkään, että Johaug saattaa olla yllättävän dominoiva ensi kauden lumilla, asiantuntija sanoo.

– Pienen lapsen äitinä harjoitteluun tulee kuitenkin vivahde-eroja. Hänellä ei varmasti ole harjoitusremmi jatkuvasti yhtä tiukalla kuin aiemmin, ja esimerkiksi Tour de Ski jää väliin.

Johaug sai esikoisensa viime vuoden toukokuussa. Äidillä on se hyvä puoli, että pienen lapsen voi helposti ottaa mukaan esimerkiksi korkean paikan leireille.

Kirvesniemellä on asiasta omaa kokemusta. Hän ja hänen ex-puolisonsa Marja-Liisa Kirvesniemi saivat kuopuksensa Anitan vuonna 1990. Vauva oli 1,5-kuukautinen, kun hiihtäjävanhemmat jo lähtivät Sveitsiin korkean paikan leirille.

Kuopus syntyi kesäkuun lopussa. Seuraavan vuoden helmikuussa Marja-Liisa voitti MM-hopeaa.

– Johaugin lapsella on jo sen verran ikää, että imetysvaihe lienee ohi. Hänellä ei ole yhtä kiire lenkiltä pois imettämään, kuin Marja-Liisalla oli aikoinaan, Kirvesniemi kertoo.

Terveyskirjaston mukaan Suomessa täysimetystä suositellaan 4–6 kuukauden ikään asti, minkä jälkeen lapsen kiinteän ruoan määrää lisätään vähitellen. Johaugin lapsi täyttää pian jo vuoden.

Lapset reissasivat Kirvesniemien mukana taajaan. Nuorimmainen oli vuoden ja kahdeksan kuukautta vanha, kun Albertvillessä järjestettiin olympialaiset vuonna 1992.

– Hän ehti olla sinä aikana 10 kuukautta korkealla, Kirvesniemi kertoo.

– Kohtuu paljon olimme reissussa! Ei se vaadi Johaugiltakaan muuta kuin, että lapsenhoitaja on mukana. Täysipainoinen harjoittelu ei ole ongelma sopivilla järjestelyillä.

Harri Kirvesniemi voitti Albertvillestä viestipronssia.

Source Link is.fi