Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6c02e6af53b6319feb11978b6691429a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamista osalle väestöstä jo heinäkuussa – Uutisalue

THL suosittelee neljänsien koronarokotteiden antamista osalle väestöstä jo heinäkuussa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut uuden suosituksen neljänsien koronarokotusten laajentamista koskevan suosituksen. THL suosittelee, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia tietyille väestöryhmille jo heinäkuussa tai viimeistään elokuun alusta.

Suosituksen mukaan kunnat voivat heinäkuusta alkaen tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain seuraavassa järjestyksessä:

  • 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin
  • 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  • 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

THL:n uuden suosituksen taustalla on ECDC:n ja Euroopan lääkeviraston antama suositus, jonka mukaan maiden tulisi välittömästi alkaa tarjota neljänsiä rokoteannoksia myös kaikille 60–79-vuotiaille sekä vakavan koronataudin riskiryhmille.

– ECDC:n ja EMA:n antaman suosituksen jälkeen olemme keskustelleet alueiden kanssa mahdollisuudesta aikaistaa rokotuksia. Uuden suosituksemme myötä kunnat voivat alkaa tarjota neljänsiä annoksia jo heinäkuussa, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen.

Alun perin THL suositteli, että neljänsiä rokotuksia laajennettaisiin niin, että elokuun puolesta välistä rokotuksia tarjottaisiin kaikille 65 vuotta täyttäneille ja syyskuusta alkaen kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä 12–59-vuotiaille riskiryhmille.

Uusi suositus ei toistaiseksi koske 12–17-vuotiaita riskiryhmäläisiä. THL:n mukaan kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän KRARin lasten alatyöryhmä käsittelee lasten koronarokotusohjelman jatkoa elokuun alussa ja tekee siitä oman ehdotuksensa.

THL kehottaa seuraamaan oman kunnan tiedostusta siitä, mistä ja milloin koronarokotuksen voi saada.

Source Link yle.fi