Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ec7b2c14169bd7090d55f74bf5fd4e49, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tshekin kiekko­legenda Roman Cechmanek on kuollut – Uutisalue

Tshekin kiekko­legenda Roman Cechmanek on kuollut

Nelinkertainen maailmanmestari Roman Chechmanek oli kuollessaan 52-vuotias.

Roman Cechmanek pelasi pitkän uran jääkiekon huipulla. Kuva: Ari-Veikko Peltonen / IS

Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkue kunnostautui Suomen EHT-turnauksessa voittamalla kaikki kolme otteluaan, mutta suruakin mahtui turnauksen päätöspäivään. Tshekin jääkiekkoliitto kertoi sunnuntaina, että olympialaiset ja kolme maailmanmestaruutta Tshekin riveissä aikoinaan voittanut maalivahti Roman Cechmanek on kuollut. Hän oli 52-vuotias.

Cechmanek juhli Tshekin ryhmässä olympiavoittoa Naganossa 1998. Maailmanmestarijoukkueissa hän oli 1996, 1998 ja 2000. MM-kisoista Cechmanek keräsi lisäksi kaksi pronssia.

Tshekin liigassakin Cechmanek oli voittava vahti, sillä hän voitti Vsetinin joukkueessa viisi mestaruutta. Uran alkuvaiheissa tuli myös Tshekkoslovakian mestaruus Dukla Jihlavassa.

Cechmanek varattiin NHL:ään vuonna 2000, ja hän edusti Philadelphia Flyersiä kolmen kauden ajan ja Los Angeles Kingsiä yhdellä kaudella. Kaikkiaan hän pelasi 212 runkosarjapeliä ja 23 pudotuspeliottelua NHL:ssä. Cechmanek torjui myös Saksassa ja Ruotsissa ja päätti uransa kaudella 2008–09.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi