Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_824588d9df83a310099091f56bb5dbe0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuore maailmanmestari Tuukka Taponen, 15, vakuutti Ferrarin kuskiakatemian testeissä – teki nyt kovan ratkaisun – Uutisalue

Tuore maailmanmestari Tuukka Taponen, 15, vakuutti Ferrarin kuskiakatemian testeissä – teki nyt kovan ratkaisun

F1-talli Ferrari tiedotti maanantaina akatemiansa uusista kuljettajavalinnoista. Italialaistallin suojateiksi pääsivät 16-vuotiaat Oliver Bearman ja Rafael Chaves Camara.

Ferrari tarkkaili akatemiaansa varten yli sataaviittäkymmentä kuskilupausta ympäri maailman ja kutsui heistä neljä tukikohdassaan Maranellossa lokakuussa järjestettyyn finaaliin.

Yksi nelikosta oli lohjalainen Tuukka Taponen, 15, jota Ferrari ylisti tiedotteessaan erityisesti, vaikka hän ei vielä liittynytkään akatemiakuskien joukkoon.

– Suomalainen Tuukka Taponen oli yksi kuskeista, joka teki vahvan vaikutuksen finaalissa. Hän pärjäsi hienosti ratatesteissä Fioranossa ja voitti pari viikkoa myöhemmin kartingin maailmanmestaruuden OK-luokassa Campillosin radalla Espanjassa.

– Tuukka on päättänyt jatkaa kartingissa, tuossa kuskeja loistavasti koulivassa lajissa, vielä yhden vuoden ajan. Hän ajaa Ferrarin kykyjenetsijäpartnerin Tony Kartin riveissä. Ferrarin kuljettaja-akatemia tulee ensi kaudella pitämällä häntä tarkasti silmällä ja suunnitelmana on ottaa hänet mukaan tuleville arviointileireille, Ferrarin tiedotteessa sanottiin.

Lokakuun 26. päivänä 15 vuotta täyttäneestä Taposesta tuli Espanjassa historian ensimmäinen suomalaiskuski, joka on voittanut kartingin MM-tittelin.

Lue lisää: MM-kultaa! Formulalupaus Tuukka Taponen, 15, teki suomalaista urheiluhistoriaa

Ferrarin arvostetusta kuljettaja-akatemiasta on F1-sarjaan noussut tukku nykyisiä kuskeja: Charles Leclerc, Sergio Perez, Lance Stroll ja traagisesti menehtynyt Jules Bianchi.