Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_521533e9df19a5538530c9a7388fea1c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
UPM Kaukaan paperitehdas keskeyttää palkanmaksun pääsiäiseksi – pääluottamusmies: ”Ei tarvitse maksaa pyhäkorotuksia” – Uutisalue

UPM Kaukaan paperitehdas keskeyttää palkanmaksun pääsiäiseksi – pääluottamusmies: ”Ei tarvitse maksaa pyhäkorotuksia”

Paperitehtaan tuotantoa on tarkoitus pyrkiä jatkamaan Lappeenrannassa pääsiäisen jälkeen. Tehdas ajettiin alas viime sunnuntaina.

UPM tehtaan pääportti.

UPM Kaukaan paperitehdas Lappeenrannassa ei ole toiminnassa pääsiäisen aikana. Kuva: Tanja Heimonen / Yle

UPM Kaukaan paperitehtaan palkanmaksu keskeytyy pääsiäisen yli Lappeenrannassa.

Tehtaan tuotanto ajettiin alas sunnuntaina, 24. maaliskuuta. Syynä on varastojen täyttyminen Kaukaalla. Paperi ei liiku satamista AKT:n lakon vuoksi.

Kuluneen viikon ajan tehtaalla on tehty kunnossapitotöitä. UPM Kaukaan paperitehtaanjohtaja Matti Laaksosen mukaan tehdas ei ole toiminnassa pääsiäisen aikana, joten palkanmaksu keskeytyy.

– Yritämme saada ensi viikolla sen verran tilaa varastoihin, että pystymme jatkamaan tuotantoa.

Laaksonen arvelee, että pääsiäisen jälkeisellä viikolla työt jatkuvat ainakin muutamana päivänä.

– Pyrimme siihen, että lähdemme ensi viikolla tekemään taas paperia. Olemme tällä hetkellä kutsumassa ihmisiä taas ensi viikolla takaisin töihin.

Taktista, arvioi pääluottamusmies

UPM:n Kaukaan sellu-ja paperitehtaat toimisivat tavallisesti myös pääsiäisenä. Nyt molemmat tehtaat on kuitenkin ajettu alas.

Palkanmaksun keskeyttäminen juuri pääsiäispyhien ajaksi saattaa olla taktinen päätös, pohtii UPM:n Kaukaan tehtaiden pääluottamusmies Kari Rikkilä.

– Ei tarvitse maksaa pyhäkorotuksia, ja pyhien jälkeen tullaan töihin.

Paperitehtaan käynnistäminen aloitetaan tiistaina 2. huhtikuuta. Rikkilä arvelee, että tuotantopäivä voi olla jo keskiviikkona tai torstaina.

– Paperitehdas pyörii varmaan niin kauan kuin se on mahdollista. Sellutehdasta startataan sitten, kun tämä poliittinen lakko loppuu, Rikkilä arvioi.

Source Link yle.fi